Zvezda nije gotova sa prelaznim rokom


Saša Obradović, trener košarkaša Crvene zvezde, govorio je o planovima za narednu sezonu.

Plan je da se igrači Zvezde okupe 11. avgusta na nekoj od srpskih planina i otpočnu pripreme, prije kojih će biti odrađeni testovi na kovid-19, fizičko zdravlje i zdravstveno stanje.

Dalji tok pripremnog perioda, baš kao i početak same sezone, zavisiće od brojnih epidemioloških faktora.

“Ne smem da budem opterećen praksom koji plan nisam uspeo ili neću uspeti da sprovedem, već kako da iz date situacije izvučemo maksimum za ekipu i da pri tome sačuvamo zdravlje igrača. I na tom polju će se prepoznati pobednici. Videće se ko je više disciplinovan, ko je spreman da fizički i psihički iznese sve izazove. A biće ih dosta”, rekao je Obradović za “Sportski žurnal”.

Obradović ističe da će svi domaći i strani igrači koje crveno-bijeli imaju u rosteru pojaviće se na početku priprema.

Što se tiče transfer roka za aktuelnog šampiona ABA lige on i dalje nije gotov, ali zavisiće od pojedinih faktora.

“I dalje pratimo dešavanja na tržištu. Dosta je tu nepoznanica i zbog promena kalendara u Americi. Sada je i pitanje da li će se igrati Razvojna liga, što znači da će veliki broj igrača nagrnuti u Evropu, a to znači i da će biti povoljnije da se angažuju. Već ih ima dosta slobodnih i od prošle godine. U svakom slučaju, želja nam je da kroz treninge malo iskristališemo situaciju, pa da u skladu sa tim istražujemo druge opcije”, podvukao je Obradović.

Izvor


Pratite BijeljinaCaffe.info putem društvenih mreža Facebook i Instagram.