ZORAN KUKIĆ PORUČUJE IZ NJEMAČKE Borac i Šćekić su uradili sjajan posaoZoran Kukić jedan je od sinonima najboljih godina banjalučkog Borca. Trenutno je u Kelnu gdje je završio karijeru. I dalje je u košarci, a radi u BDA agenciji.

– Što se tiče pandemije, mogu da kažem u odnosu na druge države u Njemačkoj ima 55 hiljada zaraženih, ali smrtnost nije kao u Španiji i Italiji. Vlada je na vrijeme reagovala, napravila određene restrikcije. Još uvijek funkcionišemo dosta normalno. Imamo pravo izlaska vani. Dosta toga je zatvoreno. Imamo mogućnost da izađemo i možemo da odemo u parkove. Preporuka je da ne budemo u grupama više od dva-tri čovjeka. Nijemci su inače disciplinovani i može se primjetiti da se oni toga pridržavaju. Ako možemo da kažemo relativno je normalno – rekao je Zoran Kukić za Radio RS, a prenosi portal Košarka 24.

Foto: Manuel Bruque/EPA

I u Njemačkoj kao i većini zemalja sport je stao.

– Sport je zaustavljen na neodređeno vrijeme. Druga liga je završena, uzeli su parametre da prve dvije ekipe koje su bile na tabeli naredne sezone mogu igrati Bundesligu. Što se tiče elite, do 30. aprila je sve suspendovano. Onda će se razgovarati o daljnjim koracima. Mnogo je paramatera. To su odnosi klubova i sponzora. Potajni je strah da će sponzori tražiti povrat novca, tako da nijedna ni druga strana nisu odlučili šta dalje. Svi se nadaju pošto su odgođene Olimpijske igre da će mečevi moći biti odigrani u maju i junu tako da u razgovoru sa ljudma koji vode klubove, oni se nadaju da će da završe sezone. Jedan od prijedloga je da se samo igra plej-of, prvih osam klubova. To su još prijedlozi ili spekuacije. Veliki su gubici posebno u fudbalu. Hokej koji je veoma popularan je završio bez plej ofa. Oni su proglasili odmah prvaka. Mi sportski radnici se nadamo boljim vremenima što se tiče sporta i uopšte – objasnio je Kukić.

U BiH i Republici Srpskoj se završili šampionat. Kukićev bivši klub Borac naredne sezone igraće ligu BiH, a on kaže da je urađen odličan posao.

– U opisu posla mi je da pratim dešavanja širom Evrope. Ipak je Borac moj klub ajde da kažem. Tu je i moj dragi prijatelj Marko Šćekić, koji je uradio dobar posao sa tim mladim timom. Posebno pošto su i prošle sezone imali šansu. Bio sam na tim utakmicama protiv Leotara. Mislim da su zaslužili pošto su imali samo jedan poraz. To je zasluženo i nadam se da će imati priliku da pokažu svoj talenat i kvalitet u narednoj sezoni. Banjaluka zaslužuje da ima jedan klub u Ligi BiH i mislim da su na putu povratka gdje treba da budu. Želim im sreću svakako – zaključio je Kukić.

Izvor


Pratite BijeljinaCaffe.info putem društvenih mreža Facebook i Instagram.