ZINEDIN ZIDAN ZVAO JOVIĆA Srpski napadač prošao bez kritikaLuka Jović je, provodeći dane u Beogradu, u izolaciji dobio poziv od trenera Reala, Zinedina Zidana. Prvi razgovor sa njim otkako je mladi napadač stigao u Srbiju usled pandemije novog korona virusa protekao je bolje nego što je mogao da sanja.

Zidan je, naime, pozvao sve igrače “kraljevskog kluba” i zakazao im video-konferenciju, kako bi im se svima odjednom obratio.

Kako prenosi “As”, Jović nije dobio nikakvu riječ kritike od svog trenera za to što je, po dolasku iz Španije, u Beogradu prekšio propis o samoizolaciji. Štaviše, razgovor je bio u prilično vedrom tonu, a naročito kada su se, putem video-konferencije, priključili i svi ostali njegovi saigrači. Pomenuti španski list ističe da je Zidan najpre svakog pojedinačno pitao o zdravlju, a kada je čuo lijepe vesti, jer nijedan član igračkog kadra nema problema koje bi mogle da se podvedu pod uticaj SARS-CoV-2 korona virusa, insistirao je “da ne zaborave da treniraju, u kojoj god da su zemlji trenutno”, a onda dodao da se to ne odnosi samo na “sve bolja ostvarenja u video-igricama, poput Fife i Fortnajta”. Jović je, nedugo poslije vedrog razgovora sa “Zizuom” i saigračima – dobio vijest koja bi značajno mogla da mu promeni karijeru u narednom periodu. Naime, Arsenal je sve zainteresovaniji da ga dovede u svoje redove, i to čim počne novi prelazni rok.

Kako javlja “San”, londonski klub koji je isprva bio samo “izdaleka zainteresovan za njegove usluge”, vidjevši da se čelnici Čelsija raspituju o mogućnosti da Jovića dovedu u svoj tim, te da je potom Napoli “zagrizao baš pošteno”, a da su se onda javili i Milan i Totenhem, poslao je konkretnu ponudu kolegama iz Reala – 50 miliona evra.

Jović je za 60 došao minulog leta iz Ajntrahta, ali se iz nekoliko razloga nije nametnuo Zidanu, pa rastanak možda predstavlja najbolje rješenje, ako će već u novoj radnoj sredini dobiti šansu kakvu zaslužuje.

Podsetimo, srpski napadač prolazi kroz izuzetno turbulentan period života, od crnih dana u debitantskoj sezoni u Realu, preko burne veze koja će biti krunisana drugim djetetom, sve do kršenja propisa o samoizolaciji po dolasku u Srbiji. Sada mu se, po svoj prilici, smiješi jedna lepa epizoda.

Foto: sofijamilo/Instagram/Screeshot

A činilo se, koliko pre samo sedam dana, da je sve – crno. I to otkako je utvrđeno da se nije pridržavao propisanih 14 dana uzdržavanja od izlazaka napolje, na šta je kao građanin Srbije koji je doputovao iz žarišta pandemije bio obavezan. Luka Jović se našao na udaru kritika – i svjetski mediji su javljali o tome šta se desilo po njegovom dolasku u Beograd iz Madrida, dodavali i da je na putu da drugi put postane otac i to u vezi sa Sofijom Milošević, a španski mediji su odlazili korak dalje tvrdeći da je, kako je to navela “Marka”, u pitanju “neuspjeli eksperiment”, pa su ga već otpisali, ili, u blažoj formi, “slali na pozajmicu”.

Međutim, javnost je zaboravila ono što čelnici velikih evropskih klubova nisu – Luka Jović je, nesumnjivo, fantastičan golgeter.

I, nakon što su uvideli da je u Real Madridu je Jović već imao užasno malu minutažu (Zinedin Zidan ga je pustio na teren ukupno 391 minut u prvenstvu, što je malo više od četiri cijela meča, a Real ih je odigrao 27 u Primeri), te da se, zbog pada njegove cijene usljed neigranja, a ne baš svijetle budućnosti u Madridu – otvara mogućnost da pređe u drugi klub, počeli su da se povlače konkretni potezi.

Arsenalov je, za sada, najkonkretniji.

Da li će mu novi koraci u karijeri biti fantastični kao u Frankfurtu, ili će ponovo biti poput sporednih glumaca – na njemu samom je da se svojim ponašanjem izbori.

Izvor


Pratite BijeljinaCaffe.info putem društvenih mreža Facebook i Instagram.