Zelena pijaca: Radno vrijeme do 15 časova, cijene na nivou s početka marta


Novom odlukom Gradonačenika Bijeljine Zelene pijaca radi skraćeno radno vrijeme, i to od 07:00 do 15:00 časova. Takođe, ograničen je broj na 20 kupaca koji mogu ući u pijacu u isto vrijeme.

 

Redari stoje na ulazu i kontrolišu ulaz i izlaz kupaca, a ispred pijace vodiće se računa da razmak između ljudi bude najmanje 1 metar.

– Mi smo još u prošli petak preuduzeli mjere prevencije, postavili sapune, asepsol na česmama, da naši korisnici koji rade na pijaci mogu da izvrše dezinfekciju ruku, ali i svi građani koji prolaze kroz pijacu. Svi naši korsnici koriste rukavice za vrijeme prodaje, a na kraju radnog dana kada se zatvori pijaca vrši se dezinfekcija sa vodom i asepsolom, rekao je za portal Bijeljina danas Danijel Perić, rukovodilac Zelene pijace u Bijeljini.

Danijel ističe da se cijene na pijaci nisu znatno mijenjale, osim cijena par artikala.

“Prethodnih dana se po društvenim mrežama vodi polemika o tome kako su prodavci na pijaci znatno povisili cijene voća i povrća. Moram da kažem da su cijene proizvoda skoro na istom nivou kao što su bile 9. marta, osim limuna, grožđa i bijelog luka čija je nabavna cijena znatno veća pa je to uticalo i na prodajnu”, ističe Perić.

S obzirom da portal Bijeljina danas svako jutro objavljuje pijačni barometar u prilici smo da uporedimo cijene s početka marta sa cijenama od juče i rezultat je sljedeći:

Pijačni barometar za 9. mart

Pijačni barometar za 20. mart

Izvor: Bijeljina Danas


Pratite BijeljinaCaffe.info putem društvenih mreža Facebook i Instagram.