Za vrijeme policijskog sata u Srbiji: Suparnika udario šakom, ovaj upao u rijeku i ugušio se


Fadilu H. (19) iz Beograda uhapšen je zbog sumnje da je na Miljakovcu udario u glavu muškarca inicijala D. J. (41), nakon čega je on pao u rijeku i preminuo.

Fadilu H. (19) iz Beograda uhapšen je zbog sumnje da je na Miljakovcu udario u glavu muškarca inicijala D. J. (41), nakon čega je on pao u rijeku i preminuo.

Sve se desilo za vrijeme policijskog sata u noći između subote i nedjelje. Iz MUP-a Republike Srbije naveli su, uz navođenje inicijala osumnjičenog, da će on biti zadržan 48 sati i uz krivičnu prijavu će biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Osumnjičeni, njegova žrtva i još, kako se sumnja, tri osobe, sakrili su se iza jedne prodavnice u Vareškoj ulici gdje su pili, navodi Blic.rs.

U jednom trenutku izbila je tuča između petorice muškaraca, a ubijeni D. J. udario je jednog od njih. Kada je vidio šta je uradio krenuo je po pomoć, međutim, pijani muškarci krenuli su za njim. Žrtvu su prestigli na mostu u Vareškoj ulici, nedaleko od mjesta gdje je izbila tuča.

D. J. se popeo na most i zaprijetio da će skočiti. Nasilnici su se povukli, međutim, Fadilu H. mu je prišao, udario ga u glavu, od čega je D. J. izgubio ravnotežu i pao u rijeku. Petorica muškaraca žive u obližnjim barakama u romskom naselju.

Policija je na mjestu ubistva ispitala svjedoke kako bi utvrdila okolnosti ovog događaja. Na mestu nesreće bila je i ekipa Hitne pomoći, ali i pripadnici Vatrogasne brigade koji su pomogli policajcima da lakše dođu do nastradalog koji je bio ispod mosta.

Izvor


Pratite BijeljinaCaffe.info putem društvenih mreža Facebook i Instagram.