Volio bih se jednog dana vratiti u Real Madrid


Legendarni golman Iker Kasiljas, koji se nedavno kandidovao za sljedećeg predsjednika Fudbalskog saveza Španije, izjavio je da bi se jednog dana volio vratiti u Real Madrid.

U maju prošle godine, 38-godišnji čuvar mreže na treningu Porta pretrpio je srčani udar, nakon čega je hitno prevezen u bolnicu gdje je podvrgnut operaciji.

Operacija je bila uspješna i Kasiljas je otpušten iz bolnice pet dana kasnije. Iako se uspio vratiti treninzima, nije odigrao niti jednu utakmicu za prvu ekipu Porta, a u februaru ove godine objavio je da je okončao karijeru i da će se kandidovati za poziciju predsjednika španskog saveza koju trenutno obavlja Luis Rubiales.

No, sada je za španske medije otkrio i da bi jednog dana želio ponovo biti dio “kraljevskog kluba”.

“Volio bih se jednog dana vratiti u Real Madrid. Smatram to svojim domom, iako me nema već pet godina. Veza je neraskidiva. Proveo sam 25 godina tamo. Naravno, uvjeren sam da ću se jednog dana vratiti u klub”, naglasio je Kasiljas.

Sjajni golman je proveo 16 sezona na golu Reala, prije odlaska u Porto 2015. godine. Za slavni klub je nastupio u 725 takmičarskih utakmica i, između ostalog, osvojio tri Lige šampiona i pet titula u Španiji. Za nacionalni tim, s kojim je bio evropski šampion 2008. i 2012. i svjetski 2010. godine, branio je čak 167 puta.

 

Izvor


Pratite BijeljinaCaffe.info putem društvenih mreža Facebook i Instagram.