U Španiji ne prestaje rasti broj zaraženih od koronavirusa, potvrđeno više od 6.600 novih slučajeva


U Španiji se situacija ne smiruje kada je riječ o koronavirusu. Prema posljednjim podacima u ovoj zemlji je danas zabilježeno 6.673 novih slučajeva zaraze.

U Španiji se situacija ne smiruje kada je riječ o koronavirusu. Prema posljednjim podacima u ovoj zemlji je danas zabilježeno 6.673 novih slučajeva zaraze.

Podaci sa stranice Worldometers pokazuju da je u ovom drugom evropskom žarištu do sada od posljedica zaraze umrlo 4.089 osoba, a ukupan broj zatraženih porastao je na 56.188.

Danas su zabilježena i 442 nova smrtna slučaja, a u kritičnom zdravstvenom stanju je 3.166 osoba.

Vlada je 14. marta zabranila stanovnicima izlazak iz kuće, osim kada idu na posao, u bolnicu, apoteku, trgovinu s hranom, banku, benzinsku pumpu ili prošetati psa. Policijski automobili od tada patroliraju pustim ulicama.

Brojni građani nose sa sobom potvrde iz svojih kompanija kako bi mogli potvrditi da idu na posao ili pak račune iz trgovina. To nije obavezno, ali je preporučljivo kako bi se olakašala situacija i eventualna provjera.

Jutros su poslanici španskog parlamenta odobrili produženje vanredne situacije nakon duge diskusije.

Poslanici su odobrili vanredne mjere, uključujući državnu blokadu zbog čega će ljudi još 15 dana ili do 12. aprila morati ostati u kućama osim u slučaju krajnje potrebe, radi odlaska po hranu, lijekove i posao.

Većina od 321 poslanika glasala je za produženje, dok je 28 bilo suzdržano.

Izvor


Pratite BijeljinaCaffe.info putem društvenih mreža Facebook i Instagram.