Tri nova slučaja koronavirusa u Sarajevu, broj u BiH dostigao 240


Tokom noći s petka na subotu na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu potvrđena su tri nova slučajazaraze koronavirusom, potvrđeno je za Klix.ba.

Tokom noći s petka na subotu na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu potvrđena su tri nova slučajazaraze koronavirusom, potvrđeno je za Klix.ba.

Radi se o osobama sa područja Sarajeva, koji su se našli među 37 testiranih brisova od kojih su 35 bila negativna. Kako saznajemo, riječ je o dvije osobe sa područja Općine Centar dok je jedan sa područja Općine Ilidža.

Novim potvrđenim slučajevima ukupni broj u Bosni i Hercegovini jutros je porastao na 240, a samo u glavnom gradu zemlje do sada je registrovano 13 slučajeva.

Banja Luka – 103, Konjic – 21, Sarajevo – 13, Mostar – 10, Laktaši – 10, Široki Brijeg – 9, Kozarska Dubica – 8, Bihać – 7, Teslić – 5, Goražde – 5, Zenica – 4, Prnjavor – 4, Grude – 4, Bijeljina – 4, Bosanska Gradiška – 3, Čelinac – 3, Modriča – 3, Kneževo – 3, Brčko – 2, Tešanj – 2, Bosanski Brod – 2, Prijedor – 2, Čitluk – 1, Derventa – 1, Kotor Varoš – 1, Tuzla – 1, Novi Travnik – 1, Lukavac – 1, Breza – 1, Orašje – 1, Visoko – 1, Srbac – 1, Bosanska Krupa – 1, Ribnik – 1, Doboj – 1.

Kak bismo zajedno što brže prebrodili pošast virusa, građanima Bosne i Hercegovine savjetujemo ponašanje koje je u skladu sa preporukama i naredbama nadležnih institucija i vlasti, a izolacija je namjanje što moramo učiniti.

Izvor


Pratite BijeljinaCaffe.info putem društvenih mreža Facebook i Instagram.