Trener Espanjola: Imali smo desetero zaraženih virusom korona – Virus korona


Fudbalski klub Espanjol bio je izuzetno pogođen pandemijom novog virusa korona, a trener Abelardo Fernandez potvrdio je da je klub imao deset oboljelih od COVID-19.

“U Espanjolu smo imali deset slučajeva. Osam igrača i dvoje iz stručnog štaba. Svi su bili pozitivni na virus. Svi smo proveli dva dana u Navati, kažu nam da smo tada možda mogli biti u kontaktu s nekoliko asimptomatskih pacijenata”, objašnjava španskim medijima Abelardo, koji je kao igrač niz godina nosio dres slavne Barselone.

Espanjol je u trenutku prekida sezona u La Ligi nakon 27 kola zauzimao posljednju poziciju i bio je na rubu ispadanja. Stoga bi eventualno poništavanje sezone značilo da će klub iz Barselone ostati u španskoj eliti, ali Abelardo se ipak nada nastavku sezone.

“Da sam sebičan tražio bih da se sezona poništi, ali ono što želim je da igramo. Uprkos činjenici da bi u našoj situaciji bilo korisno da nema više fudbala, jer Espanjol ne bi bio ispao. Međutim, svi želimo igrati”, kazao je Abelardo i dodao:

“Ako ponovo zaigramo, to se mora učiniti u najboljim uslovima za sve. Neće biti lako nakon dva ili tri mjeseca tokom kojih su igrači trenirali kod kuće, nemaju svi teretanu. Ne razmišljam o tome jer je situacija trenutno tako ozbiljna da je fudbal najmanje važan.”

Španija je po broju zaraženih virusom korona druga u svijetu, iza Sjedinjenih Američkih Država. Do sada je registrovano više od 135.000 oboljelih od COVID-19, a preminula je 13.341 osoba.

Izvor


Pratite BijeljinaCaffe.info putem društvenih mreža Facebook i Instagram.