Sudija Prve lige RS uhapšen zbog primanja mita


Sudija Prve lige Republike Srpske, Velibor Gigović, uhapšen je kao pripadnik Policijske uprave Gradiška zbog iznude mita.

Pripadnici Policijske urpave Gradiška Velibor Gigović, Bojan Šinik, Nikola Dojčinović i Radiša Spasić uhapšeni su zbog sumnje da su primili mito, otkriva Srpskainfo.

Prema našim saznanjima oni su prilazili kamiondžijama koji su izlazili iz kabina i strašili ih da na taj način krše policijski čas, pa im zbog toga uzimali mito.

IZ MUP Srpske je danas saopšteno da su akciji izveli pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet u saradnji sa PU Gradiška.

– Policijski službenici su na društvenim mrežama došli do saznanja da postoje osnovi sumnje da su ovi policijski službenici u toku noći 22. na 23. mart prilikom obavljanja poslova i zadatke iz svoje nadležnosti predviđenih planom Republičkog štaba za vanredne situacije, primili mito od više vozača kamiona, kako bi im oprostili uočene prekršaje. Sve mere i radnje preduzimaju se pod nadzorom Republičkog javnog tužilaštva  – rekla je portparol MUP RS Mirna Miljanović.

 

Ona je dodala da su oni odmah suspendovani i podnesena je inicijativa za pokretanje disciplinskog postupka.

Podsjećamo, krajem prošle godine je i brat Velibora Gigovića, Miloš Gigović, optužen u akciji VAR koju je sprovodila SIPA zbog sumnje u namještanje utakmica fudbalskih čelnika.

 

Srpskainfo


Pratite BijeljinaCaffe.info putem društvenih mreža Facebook i Instagram.