ŠTOPER ZVEZDE VRIJEDNO RADI U IZOLACIJI Babić: Još uvijek se nadamo duploj kruniNa putu ka duploj kruni Crvenu zvezdu je zaustavio korona virus. Crveno-bijeli, kao i većina svjetskih sportista, rade kod kuće, a štoper Srđan Babić se nada da će uskoro na teren.

– Teško mi pada ova izolacija, ali nemam pravo da se žalim kad vidim šta se dešava po svijetu. Pobjegao sam na selo, treniram, radim, poštujem ono što od mene zahtjeva stručni štab odnosno trener Dejan Stanković – počeo je priču Babić.

Strateg Crvene zvezde prati sve što rade igrači kluba iz Ljutice Bogdana.

– Mister nas nadgleda, daje savjete, ukazuje na detalje. Na početku je bilo teško, ali sada smo se uhodali, poštujemo sve što se od nas traži. Jeste neobično raditi bez gužve, bez onog “klika”u svlačionici, ali moramo se prilagoditi. Dobijemo program, onda slijedi postavljanje sprava i rekvizita, pa trening. Psiha je bitna, vjerujem da smo to svi shvatili, “okrenuli” smo sklopku i čekamo da vidimo šta će da bude sa sezonom. Nije floskula kada kažem da nam nedostaje lopta, nedostaju nam treninzi i utakmice koje najviše volimo, ali jednostavno to sada nije prioritet. Borba sa korona virusom je veoma važna, nadam se da su ljudi uvidjeli koliko je situacija ozbiljna i da se pridržavaju uputstava. Svi smo na istom zdatku, a to je da se izborimo sa ovim protivnikom i vratimo u normalu, nadam se veoma brzo – poručio je Babić.

Društvene mreže su tu da pomognu kako sa treningom, tako i za kontakte…

– Imam milion grupa počevši od klupskih preko kojih dobijamo zadatke i radimo, do onih opuštenih… Svakodnevno smo u kontaktu, neko nešto “ubaci” i onda se telefon “zapali”, idu komentari, prozivke… Na taj način donekle nadomjestimo ono što smo izgubili neodržavanjem zajedničkih treninga.

Foto: Aleksandar Dimitrivević/RAS Srbija

Ukoliko se sezona nastavi mladi štoper očekuje uspjehe.

– Ponavljam da je teško misliti na fudbal u ovakvoj situaciji, ali mi smo profesionalci, čekamo šta će da se desi i moraćemo da odgovorimo na sve zahtjeve. Naš cilj prije starta sezone je bila “dupla kruna”, a tako je i sada, samo da se stvari vrate u normalu. Vjerujem da će se stanje popraviti, a ukoliko dobijemo priliku da istrčimo na teren potrudićemo se da dokažemo da smo zaista najbolji srpski tim. Velika mi je želja da osvojim “duplu krunu” sa Zvezdom, nadam se da ćemo imati priliku za to.

U proteklom periodu blo je naznaka da bi Babić mogao u Tursku, Škotsku, Italiju…

– Zaista je teško pričati o bilo kakvim transferima ili ponudama… Ugovor me veže za Zvezdu, u ovom klubu sam doživeo mnogo lijepih trenutaka i iskreno se nadam da će ih biti još. Lijepo mi je, u normalnim uslovima sam blizu porodici i prijateljima, rezultati koje smo ostvarili pokazuju da imamo kvalitet i nema potrebe da se nešto lomi preko koljena. Vjerujem da će u budućnosti biti ponuda, a prihvatiću onu koja zadovolji i Zvezdu i mene – dodaje on.

O novcu kog su se odrekli svi igrači Zvezde banjalučki “zlatni orlić” ne želi da priča.

– Nije bilo mnogo razmišljanja. Prihvatili smo sve, to je normalno, zaista u ovakvoj situaciji zadnje na šta mislite je novac, važno je samo da se sačuva zdravlje – završio je Babić.

Nedostaje mi NBA liga

Foto: privatna arhiva

Pored fudbala Srđan Babić obožava i košarku, često je igrao basket sa braćom i drugovima. Treninge u izolaciji radi u majicama i dresovima Nikole Jokića, Bogdana Bogdanovića, Luke Dončića…

– Svakog mjeseca kupim nešto od klubova u NBA, dres, majicu, šorts… U kolekciji su mi Denver, Sakramento, Orlando i mnogi drugi klubovi, odnosno Jokić, Bogdanović, Bjelica, Dončić… Volim NBA ligu, pratio sam je pomno. Poslije porodice i fudbala mogu reći da je to treća stvar koja mi nedostaje u ovoj situaciji – istakao je.

Izvor


Pratite BijeljinaCaffe.info putem društvenih mreža Facebook i Instagram.