Stigla prva pošiljka maski namijenjenih penzionerima, donacija predsjednika Srpske


U Crveni krst u Banjaluci danas je stigla prva količina medicinskih maski za višekratnu upotrebu, koje će biti podijeljene penzionerima, zahvaljujući sredstvima od 100.000 KM iz kabineta predsjednika Srpske.

Koordinator za organizaconi razvoj Crvenog krsta Republike Srpske Željka Kovač rekla je Srni da je danas započeta isporuka maski, koje će se prema prioritetima sukcesivno dostavljati u sve dijelove Republike Srpske.

“Za nabavku 95.000 maski iz kabineta predsjednika Srpske Željke Cvijanović izdvojeno je 100.000 KM, ali s obzirom da je nemoguće da se u kratkom roku nabavi planirana količina maski, isporuka će se vršiti sukcesivno u skladu sa njihovom proizvodnjom i prema prioritetima”, rekla je Kovačeva.

Ona je navela da je prva pošiljka danas stigla u Banjaluku, gdje je evidentiran i najveći broj lica zaraženih virusom korona, a podjelu maski penzionerima u Srpskoj vršiće volonteri lokalnih organizacija Crvenog krsta, u saradnji sa Fondom za penzijsko-invalidsko osiguranje /PIO/ i udruženjima penzionera.

Ona je napomenula da će nakon Banjaluke, medicinske maske biti isporučene i u druge lokalne zajednice Republike Srpske, te da je u ove aktivnosti uključeno više od 400 volontera Crvenog krsta.

Kovačeva je izrazila zahvalnost predsjedniku Srpske Željki Cvijanović što je prepoznala ovu organizaciju kao društveno odgovornu i ukazala povjerenje dodjelom sredstava za nabavku maski za najugroženiju kategoriju stanovništva.

“Veoma je značajno što je cjelokupno društvo uključeno u rješavanje problema u ovoj teškoj situaciji, jer imamo podršku republičkih institucija i u radu naših javnih kuhinja, što ukazuje da u nama ima još humanosti i potrebe da pomognemo jedni drugima”, rekla je Kovačeva.

Predsjednik Srpske Željka Cvijanović izdvojila je iz budžeta predsjednika Republike 100.000 KM za Crveni krst Srpske.

U kabinetu predsjednika Republike Srni je ranije rečeno da će sredstva biti iskorištena za nabavku oko 95.000 maski za višekratnu upotrebu, koje su namijenjene penzionerima u Republici Srpskoj.


Pratite BijeljinaCaffe.info putem društvenih mreža Facebook i Instagram.