Srpski fudbaler oduševljava brzinom, iza sebe bi ostavio i Sanea


Vijest koja djeluje prosto nevjerovatno, ali je istinita i činjenično dokaziva – Voždovac u svojim redovima ima jednog od najbržih fudbalera u Evropi! I to ni manje ni više nego momka od 17 godina, Luku Cvetićanina!

Cvetićanin je došao u redove Voždovca kao jedan od najtalentovanijih igrača generacije rođene 2003. godine i jedan od bisera srpskog fudbala, a sada to dokazuje i svojim fizičkim sposobnostima koje ga izdvajaju na svetskom nivou!

Naime, u kontrolnom meču koji je Voždovac u srijedu igrao protiv ekipe IMT, Cvetićanin je dostigao nevjerovatnu brzinu od 35,2 kilometara na čas prema pokazateljima GPS tehonologije koju igrači Voždovca nose na treninzima i utakmicama.

Da bi stvorili sliku o tome koliko je ovo sjajan rezultat navešćemo da su po dostupnim podacima eminentnog francuskog lista “Le Figaro” među 10 bržih najbržih fudbalera na svijetu i Liroj Sane (35,04 km na čas), Mo Salah (35 km na čas) kao i Kinsli Koman koji ima brzinu identičnu Salahu, a Cvetićanin je po postignutom rezultatu ispred njih!

Kao najbrži kotira se Kilijan Mbape sa brzinom od 36 km na čas, ali Cvetićanin nije daleko ni od njega.

Podsjetimo, u 2015. godini u sezoni četvorica najbržih igrača svijeta su bili  Kristijano Ronaldo na četvrtom mjestu (33,6 km/h) i Geret Bejl (34,7 km/h) na drugoj poziciji, dok se između njih ugurao Aron Lenon (33,8 km/h).

Najbrži tokom sezone 2014/2015 bio je nevjerovatni Antonio Valensija, krilo Mančester junajteda koji je jedini probio granicu od 35 kilometara na čas (35,1 km/h).

Kondicioni trener Voždovca Marko Kuridža napominje da je Cvetićanin postigao sjajan rezultat, ali da je jako mlad i da njegova brzina u budućnosti može biti čak i veća.

“Luka je došao u naš klub jako mlad sa 16 godina i sa hroničnim povredama zadnje lože koje su karakteristične za sprintere. Uspeli smo da saniramo sve povrede, u sjajnoj je fizičkoj formi i konstatan je što za njega mnogo znači. Na svakom treningu njegovi sprintevi su iznosili preko 34 kilometara na sat, ali rezultat postignut u meču protiv IMT-a je izvanredan pokazatelj i nema sumnje da on tek može da popravi svoju brzinu sa obzirom da ima samo 17 godina. Mislim da je on trenutno najbrži srpski fudbaler i jedan od najbržih u Evropi”, zaključio je Kuridža.

Pored njega fantastične rezultate postiže i Aleksa Janković, još jedan krilni igrač Voždovca koji po pokazateljima GPS tehnologije ne odudara mnogo od Cvetićanina, prenosi “Telegraf.rs“.

Izvor


Pratite BijeljinaCaffe.info putem društvenih mreža Facebook i Instagram.