Srbija povlači odluku o informisanju, Brnabić: Moja je glupost i krivicaPremijerka Srbije Ana Brnabić kazala je za RTS da će, na molbu predsjednika Aleksandra Vučića, biti povučena odluka kojom se propisuje da su za davanje informacija o koronavirusu zaduženi isključivo Krizni štab i osobe koje Štab ovlasti.

Premijerka Srbije Ana Brnabić kazala je za RTS da će, na molbu predsjednika Aleksandra Vučića, biti povučena odluka kojom se propisuje da su za davanje informacija o koronavirusu zaduženi isključivo Krizni štab i osobe koje Štab ovlasti.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Brnabić je kazala kako je Srbija više od svih zemalja u Evropi uradila da bi građani dobijali tačne informacije svaki dan, te da će ova odluka biti povučena kako ne bi bila bačena sjenka na sve što su do sada uradili.

“Moja je glupost i moja krivica što smo nešto ovako donijeli, moja je glupost što to nisam obrazložila i što bacamo sjenku na zaista fantastičan posao koji smo do sada uradili, o tome kako smo do sada i kako ćemo nadalje informisati građane i o tome ko daje informacije”, rekla je Brnabić.

Ona smatra kako će rezultat povlaćenja odluke biti potreba za većom borbom protiv lažnih vijesti.

Istaknula je da je trenutna situacija u Srbiji – ratno stanje.

Odluka o centralizovanju informacija za vrijeme pandemije koronavirusa donesena je prije dva dana, a predloženo je da budu sankcionisani svi koji objave informacije dobijene od neovlaštenih osoba.

Izvor


Pratite BijeljinaCaffe.info putem društvenih mreža Facebook i Instagram.