Sportisti Barselone pristali na smanjenje plata zbog virusa korona – Virus korona


Profesionalni sportisti Barselone, uključujući i fudbalere, pristali su na smanjenje plata kako bi se mogle isplatiti i plate kompletnom pomoćnom i tehničkom osoblju tog katalonskog sportskog kolektiva.

“Rukovodstvo FK Barselone, članovi svih sportskih timova kluba i većina košarkaša su postigli dogovor o smanjenju njihovih plata tokom vanrednog stanja koje je proglašeno zbog pandemije COVID-19“, navodi se u današnjem saopštenju Barselone.

Fudbalerima će plate biti smanjene za više od 70 odsto, a klub će i dodatnim uštedama osigurati punu isplatu plata kompletnom nesportskom osoblju kluba.

Virus korona se krajem prošle godine pojavio u kineskom gradu Vuhanu, a Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) je 11. marta ove godine proglasila globalnu pandemiju COVID-19. Zbog pandemije su otkazana sva sportska takmičenja u Evropi i svijetu, a sportski kolektivi bilježe enormne finansijske gubitke.

Prva zvijezda Barselone Lionel Mesi i nekadašnji igrač i trener katalonskog kluba Pep Gvardiola nedavno su donirali po milion evra za borbu protiv globalne pandemije virusa korona.

Gvardiola je svoju donaciju uputio Medicinskom fakultetu u Barseloni, a Mesijeva donacija je uručena Kliničkoj bolnici u Barseloni i za borbu protiv virusa korona u njegovoj rodnoj Argentini.

Izvor


Pratite BijeljinaCaffe.info putem društvenih mreža Facebook i Instagram.