Solskjer je novog generala obrane pronašao u Italiji


Crvenim vragovima potreban je jak igrač u srcu obrane, a čini se da su ga našli u Serie A.

Iako se brzo nametnuo kao najbolje rješenje na štoperskoj poziciji, Heri Megvajer ipak ne može sam zakrpiti sve rupe u obrani Mančester junajteda. Engleski reprezentativac s 27 godina na leđima čak je i preuzeo kapetansku traku u izostanku nekih starosjedioca zbog povrede, prikazao je neke odlične partije, ali činjenica je da i dalje “duva” u posljednjoj liniji Crvenih đavola.

Iz tog razloga trener Ole Gunar Solskjer ovog ljeta ide po novog defanzivca koji će svojim iskustvom, znanjem i čvrstinom doprinijeti da se i ostatak ekipe digne te da se zakrpe trenutne rupe. Lindelof i Baji trenutno su dvije godine mlađi od Megvajera, dok Tuanzebe ima tek 22 godine, stoga im je potrebno veteransko ime koje će ih usmjeriti na pravi način.

Srećom po njih, upravo jedan takav nezadovoljan je u Interu. Riječ je o Diegu Godinu koji praktički sigurno napušta Meacu ovog ljeta jer se nije uspio nametnuti treneru Antoniju Konteu. Urugvajac ima 34 godine na leđima, ali svojim načinom igre može još barem godinu pružiti dobre partije na najvišem nivou.

Kako prenosi Daily Mail, uprava Junajteda je odredila Godina kao jednog od najvažnijih prioriteta ove godine, a Solskjer ga prema njihovim riječima “očajno želi potpisati”. Bivši stoper Atletika ima aktivan ugovor s Nerazurima do 2022. godine, ali to će se gotovo sigurno raskinuti na obostrano zadovoljstvo.

Iako se u borbi za Godina spominje i Valensija, ipak je klub s Old Traforda glavni kandidat za njegov potpis.

(Germanijak.hr)

Izvor


Pratite BijeljinaCaffe.info putem društvenih mreža Facebook i Instagram.