Soliter u Novom Travniku pod blokadom zbog zaraženog muškarca, obustavljen rad BNT-a


Kantonalni štab civilne zaštite Srednjobosanskog kantona uz podršku policije danas je u potpunu blokadu stavio soliter i stanare solitera u Novom Travniku.

Kantonalni štab civilne zaštite Srednjobosanskog kantona uz podršku policije danas je u potpunu blokadu stavio soliter i stanare solitera u Novom Travniku.

Prema naredbi Kantonalnog štaba civilne zaštite SBK, soliter u ulici Trg zlatnih ljiljana bb u Novom Travniku stavljen je pod blokadu, a kako Klix.ba saznaje razlog toga je što je u tom soliteru živi muškarac koji je pozitivan na koronavirus o čemu je Klix.ba pisao u subotu navečer.

Svim stanarima se zabranjuje izlazak iz solitera te ulazak bilo kome u soliter, a svi stanari od danas su u samoizolaciji.

Ministar zdravstva i socijalne politike SBK, Anto Matić kazao je za Fenu da je zaražena osoba iz BNT – Tvornice mašina i hidraulike d.d. Novi Travnik, čiji je rad obustavljen.

“To je osoba koja je bila na zabavi u firmi ‘Igman’. Ona je u samoizolaciji i nema nikakve simptome. Testirali smo je preventivno, jer je bila na zabavi u Konjicu i trenutno istražujemo njene kontakte. Poslan nam je spisak radnika i svima je naložena samoizolacija, a firmi naređena obustava rada. Zgrada je stavljena pod izolaciju i policija to prati”, kazao je Matić.

U funkciji je i broj Doma zdravlja 030 792 500 te se svi stanari solitera mole da ukoliko primijete simptome koronavirusa da pozovu ovaj broj, a na raspolaganju za svakodnevne potrebe bit će im na usluzi volonteri.Izvor


Pratite BijeljinaCaffe.info putem društvenih mreža Facebook i Instagram.