Sloboda kreće u nove pobjede


​Fudbalski klub Sloboda iz Novog Grada se nakon četiri godine vratio se u Prvu ligu Republike Srpske. Iza ovog kluba je težak i turbulentan period ali kako ističe novo rukovodstvo za Slobodu dolaze bolji dani.

“Došli smo u klub koji je bio na izdisaju, pred ispadanjem u Treću ligu, račun je bio blokiran a na njemu 300.000 KM minusa. Voda i struja na stadionu bili su isključeni, vladalo je katastrofalno stanje, a ništa bolje nije bilo ni kada je u pitanju bio igrački kadar. Sedam mjeseci kasnije napravili smo čudo. Infrastruktura je kudikamo popravljena, glavni teren zadovoljava kriterijume Premijer lige, a kandidati smo da dobijemo reflektore od FS RS nakon što smo dobili teren sa vještačkom travom. Napravili smo ogroman posao, ponosni smo na to kao i na činjenicu da će u Novom Gradu ponovo biti igran prvoligaški fudbal”, kaže Mladen Bosančić, predsjednik Slobode i dodaje:

“Ne sumnjam da ćemo opravdati pozivnicu koju smo dobili i zahvaljujem se predsjedniku FS RS Vici Zeljkoviću koji je prepoznao i nagradio naš rad”.

Klub je konsolidovan kako organizaciono tako i na terenu. U ekipu koja leži na obalama Une i Sane stiglo je šest novih fudbalera koji su se prema riječima trenera Duška Vraneševića sjajno uklopili i pokazali da će biti od velike koristi.

Dresove Slobode obukli su Stefan Trivan, Živko Bubić, Saša Stojnic, Dragan Arežina, Mateja Dodig i Mario Desnica.

“Svi znamo da je Sloboda klub sa ogromnom tradicijom i ona nas obavezuje da na svakom meču budemo maksimalno spremni. Mladi smo, imamo mladog trenera i vjerujem da ćemo mnogima pomrsiti račune. Imamo velika očekivanja, sjajno radimo na treninzima, pa ne bih isključio mogućnost da se umiješamo u borbu za vrh tabele”, kaže Desnica.

Vranešević, u povratničkoj sezoni ima samo jedan cilj.

“Za sada sam zadovoljan. Odigrali smo tri utakmice, čekaju nas još dvije i vjerujem da ćemo biti spremni za meč prvog kola sa Slavijom. Zahvalili se nekim igračima, doveli šest novih, a tražimo još dva ili tri. Nedostaje nam golman i napadač, a bilo bi dobro kada bismo doveli još jednog veznog igrača. Ambicije su prije svega vezane za opstanak dok će liga biti dosta izjednačena. Mnogo je novih klubova i nepoznanica, situacija složena zbog virusa korona. Osim Rudar Prijedora nijedan klub se ne izdvaja”, dodaje Vranešević.

Zvezda, Dinamo i Borac na 110. rođendanu

Uporedo sa stvaranjem uslova za optimalan rad igrača i jačanjem ekipe, čelnici Slobode ozbiljno su pristupili obilježavanju velikog jubileja – 110. rodendana kluba, najstarijeg u Srpskoj i BiH.

“Imamo potvrđene dolaske Crvene zvezde, Dinama i banjalučkog Borca. Ipak, sačekaćemo da prođe ovo vrijeme jer nema svrhe da organizujemo utakmice bez publike sa ovakvim rivalima. Sačekaćemo da se smiri situacija kako bismo u našem gradu napravili nekoliko utakmica za pamćenje”, naveo je Aleksandar Dodig, direktor kluba.

Izvor


Pratite BijeljinaCaffe.info putem društvenih mreža Facebook i Instagram.