Serije donirale medicinsku opremu bolnicama – Virus Korona


Tvorci serije “Specijalizant” čine velike napore da bi zaštitili svoje sugrađane, kao i mnoge druge medicinske radnike u državnoj bolnici u Atlanti, koja ima veliki broj pacijenata zaraženih virusom korona.

Doktorica Karen L. Lav, direktorica Internog medicinskog programa Empori univerziteta, objavila je na Instagram profilu fotografiju koja prikazuje donaciju maski, mantila i drugih zaliha koje je bolnici poklonila ekipa koja stoji iza medicinske drame “Specijalizant”.

Portparol “Disney” televizijskog studija koji producira serijal je potvrdio donaciju za CNN.

“Kompletnom timu serije ‘Specijalizant’ zahvaljujemo na velikodušnoj donaciji, koja uključuje maske, mantile, rukavice i sve druge stvari koje su potrebne medicinskim radnicima da bi mogli da se zaštite tokom obavljanja dužnosti u vremenu pandemije kovid-19 virusa”, napisala je doktorica Lav.  

Ona je dodala da je samo dan prije dostavljanja donacije razgovarala s radnicima u bolnici o tome koliko im nedostaje medicinske opreme, a onda se magično pojavila isporuka maski i drugog materijala. Serija “Specijalizant” trenutno emituje svoju treću sezonu, a serija se snima u Atlanti i prikazuje doktore i medicinske radnike u izmišljenoj Čestejn Park memorijalnoj bolnici.

I druge televizijske serije su takođe počele da šalju donacije preko kojih pomažu medicinskim radnicima.

Ostvarenje “Uvod u anatomiju” donira mantile i rukavice, a serija “Stanica 19”, koja se bavi životima vatrogasaca, donirala je veću količinu N95 maski vatrogasnoj stanici u gradu Ontariju, kao i vatrogasnom domu Loz Feliz, koji se nalazi u jednom predgrađu Los Anđelesa.  

“U ‘Stanici 19’ smo srećni što smo imali oko 300 maski N95 koje smo donirali vatrogasnim stanicama. Bili su nam jako zahvalni na ovom poklonu”, rekla je producentkinja serija “Uvod u anatomiju” i “Stanica 19” Krista Vernof.

Ona je dodala da su za potrebe serije “Uvod u anatomiju” imali veće količine mantila i rukavica u magacinu filmskog studija.

“Trudimo se da i dalje doprinosimo svijetu i pomažemo u borbi protiv virusa korona”, dodala je Vernofova.

Inače, serijal “Uvod u anatomiju” je bio među prvima koji je protekle nedjelje zaustavio snimanje zbog proglašenja pandemije.

Drama producentske kuće NBC “Novi Amsterdam” takođe je donirala maske, rukavice i mantile bolnicama u Njujorku i izdala saopštenje u kojem se mole građani Velike jabuke da poštuju mjere i odluke koje su vlasti donijele u nadi da će se zaustaviti napredovanje kovid-19 virusa. U ovom saopštenju javnosti se obratio i glumac Daniel Dae Kim, koji se premijerno pojavio u seriji “Novi Amstardam”, a koji je nedavno testiran pozitivno na virus korona.

“Ovakav oblik pomoći znači mnogo onima koji su na prvoj liniji odbrane od virusa i koji čine najveće napore i najveće žrtve. Ova pomoć je za bolnice koje brinu o našoj zajednici”, naglasio je Kim.Izvor


Pratite BijeljinaCaffe.info putem društvenih mreža Facebook i Instagram.