“Semberija transport”: Neće biti otpuštanja radnika


Širenjem pandemije Korona virusa izgubili su se uslovi za normalno odvijanje saobraćaja u BiH. Firme koje su pružale usloge organizovanog prevoza putnika morali su obustaviti svoje poslovanje. Preduzeće “Semberija transport” je jos jedna u nizu Bijeljinskih firmi koja se našla u teškoj situaciji ali poručuju da neće biti otpuštanja radnika.

Pandemija Korona virusa svakodnevno ostavlja traga na privredu BiH. Prve na udaru su se našle turističke i agencije koje se bave prevozom putnika. Direktor preduzeća „Semberija transport” Pantelija Mitrović, govorio je o šteti koju je izazvala zabrana organizovanog prevoza u BiH.

Privrednici čije poslovanje trpi velike gubitke često se okreću mjerama poput otpuštanja radnika. Mitrović ističe da otpuštanja u njegovoj firmi neće biti, kao i da će radnicima redovno isplaćivati zarade pa čak i ako se pandemija produži za još nekoliko mjeseci.

Istakao je da će gubici za ovu firmu biti veliki i da će teško prebroditi ovu situaciju bez pomoći države i gradske uprave.Izrazio je nadu da će uz njihovu pomoć, privrednici moći da nastave sa svojim radom.

Za kraj šalje pozitivnu poruku i vjeruje da će pandemija brzo proći i da će privrednici uskoro moći da se vrate svakodnevnim aktivnostima ali i opomenu da ćemo kao potrošačko društvo morati promijeniti razmišljanje da bi ovakve situacije u budućnosti lakše prebrodili kao narod i kao država.

Autoprevoznici su obustavili svoje poslovanje sredinom marta. Očekuju povoljne uslove za nesmetano odvijanje saobraćaja i prevoz putnika kako bi se život u BiH nastavio odvijati uobičajenim tokom.


Pratite BijeljinaCaffe.info putem društvenih mreža Facebook i Instagram.