Sedmostruki fudbalski prvak Slovačke bankrotirao zbog virusa korona – Virus korona


Sedmostruki prvak Slovačke ekipa Žiline objavila je bankrot usljed širenja epidemije korona virusa zbog teške situacije u kojoj se klub našao.

Iz kluba su saopštili da svi igrači mogu početi da traže novi tim, a s radom će prestati 30. aprila, odnosno za tačno mjesec dana.

“Fudbalski klub Žilina nema samo bogatu tradiciju već je i jedan od najuspješnijih klubova u novijoj istoriji Slovačke. Naša dugoročna strategija je razvijanje mladih igrača do tačke kada oni mogu živjeti od fudbala. Trenutna nepredvidiva situacija nas je dovela do toga da fudbal i zabavu ostavljamo sa strane i zdravlje i borba za život onih najranjivijih mora biti prioritet. Kao što je trenutna situacija uticala na čitavo društvo, tako je i na naš klub i naše poslovanje”, objavili su, između ostalog, u klupskom saopštenju.

Dalje su naveli da oni većinu novca zarađuju od transfera te da zbog novonastale situacije nisu u mogućnosti da naplate kompletnu cifru od posljednjeg velikog transfera, a navodno u ljetnom prelaznom roku neće biti moguće uraditi nijedan skuplji transfer. Na tešku situaciju najviše su uticali igrači koji nisu pristali na smanjenje plata.

U klubu je trenutno glavni cilj pokušati spasiti svoje zaspolenike kroz pregovore o smanjenju plata, a bankrot stupa na snagu 1. aprila, ukoliko se situacija do tada na neki način ne promijeni.  

Izvor


Pratite BijeljinaCaffe.info putem društvenih mreža Facebook i Instagram.