RUNI JE VELIKI FUDBALSKI DŽENTLMEN Kao evertonovac i bivši igrač Junajteda kažem: Liverpul ZASLUŽUJE titulu!Odigrati sezonu do kraja, po svaku cijenu, kad god to uslovi da dozvole ili je proglasiti gotovom i dodijeliti titulu vodećem timu na tabeli. Ili  poništiti cijelo prvenstvo, kao da se nije ni igralo.

To pitanje muči ljude po svim ligama Evrope. I čelnike liga i čelnike klubova, igrače, navijače. Ima prvenstava gdje je između prvog i drugog bod ili dva razlike. Ili kao u Turskoj, samo ih gol-razlika razdvaja. Kako onda proglasiti prvaka za zelenim stolom?

A, ima i onih liga gdj je prvi toliko odmakao naprijed, da ga konkurencija do kraja sezone ne bi stigla. Kao što je u Engleskoj, na primjer, gdje tim Liverpula samo dvije pobjede dijele da i matematički osvoji titulu koju čeka 30 godina. I ko bi onda smio da poništi prvenstvo i da kaže „puj pike, ne važi“?

Svoj glas ovim povodom dao je i Vejn Runi, jedan od najboljih fudbalera Engleske u 21. vijeku. Za njega nema dileme, Liverpulu mora da se dodijeli titula.

Foto: Peter Powell/EPA

– Liverpul će biti prvak Premijer lige. Kao što možete da zamislite, navijači Evertona me zovu na telefon i govore mi „Sezona mora da se poništi“ i naravno da dio mene, kao evertonovca i kao bivšeg igrača Mančester Junajteda, misli da bi to bilo dobro. Ali, ne! Liverpul je bio fantastičan. Toliko toga su uložili u ovu sezonu. Zato zaslužuju titulu. Možete li da zamislite da neko 30 godina čeka ovo i da mu to neko oduzme. Sezona 2019/20 mora da se završi, pa čak i po cijenu da izgubimo dio naredne – napisao je Runi u svojoj kolumni za Sandej Tajms, prenosi Mozzartsport.

Nekadašnji engleski reprezentativac je dodao da niko ne može da zna do kada će prekid sezone trajati, ali i da je protiv toga da se igra bez publike, jer to opet zahtjeva dolazak određenih službi na stadione.

– Ne bih se začudio ni ako bi kraj tekuće sezone bio na kraju 2020. godine. Fudbal, kao i industrija, mora da prati savjete nadležnih i da preduzima sve preodstrožne mjere u ovoj situaciji. I zato je za mene neprihvatljivo da se sezona nastavi bez publike, jer bi opet ljekari, policija, redari, morali da dolaze na stadion u ovo doba kada su nam daleko potrebniji na nekim drugim mjestima – poručio je Vejn Runi, trenutno na radnom mestu napadača Derbi Kauntija.

Velike riječi velikog igrača i velikog fudbalskog džentlmena koji je pokazao koliko poštuje najvećeg rivala!

Izvor


Pratite BijeljinaCaffe.info putem društvenih mreža Facebook i Instagram.