Prvi smrtni slučaj od koronavirusa u Sjevernoj Makedoniji


U Sjevernoj Makedoniji preminula je 57-godišnja žena, što je prvi zabilježeni smrtni slučaj od koronavirusa u toj državi.

U Sjevernoj Makedoniji preminula je 57-godišnja žena, što je prvi zabilježeni smrtni slučaj od koronavirusa u toj državi.

“Radi se o ženi koja je imala 57 godina. U odnosu na prijem i tretman želim da kažem da su kolege postupile po protokolu za izolaciju. Na vrijeme su uzeta dva testa i oba su pokazala negativan rezultat. I pored negativnih rezultata, zato što je bolest bila tipična za koronavirus, bila je tretirana u izolaciji”, kazao je ministar zdravlja Sjeverne Makedonije Venko Filipče.

Taj period hospitalicacije, prema njegovim riječima, trajao je sedam dana u Opštoj bolnici u Kumanovu, a bris je ponovo uzet nakon konstatacije smrti i bio je pozitivan.

“Bris je uzet zbog naglog pogoršanja stanja, jer je to netipično za drugu bolest i to je natjeralo kolege da ponovo posumnjaju i uzmu treći bris”, rekao je ministar zdravlja.

Kako je dodao, koronavirusom je zaražen i njen 33-godišnji sin koji je u teškom stanju te je prebačen na Infektivnu kliniku u Skoplje.

U Sjevernoj Makedoniji koronavirusom je zaraženo 114 osoba.

Izvor


Pratite BijeljinaCaffe.info putem društvenih mreža Facebook i Instagram.