PROPISANE RIGOROZNE KAZNE Komunalna policija u Bijeljini kontroliše lica u izolaciji


Komunalna policija grada Bijeljina vrši kontrolu svih 925 lica kojima su zdravsteni radnici izrekli mjeru kućne izolacije na području Semberije, potvrđeno je za InfoBijeljina u ovom odjeljenju.

Kako dodaju dobili su spiskove lica iz Doma zdravlja, te će ih kontrolisati i sačinjavati zapisnike. Kako objašnjavaju za InfoBijeljina, za sva lica koja ne budu poštovala kućnu izolaciji zapisnici će biti dostavljeni opštoj policiji koja će izreći rigorozne kazne.

„Lica koja ne poštuju rješenje o izolaciji dostavljamo policiji koja ce izreći kazne, a za neke i krivične prijave. Kazna propisana za nepoštovanje ove odluke može ići i do dvije godine zatvora“, rekli su nam iz Komunalne policije.

Dodali su i veliku zahvalnost izražavaju prema Policijskoj upravi sa kojom imaju dobru saradnju na terenu.

Podsjećamo, ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Lejla Rešić potpisala je prošle sedmice naredbu o obaveznoj kontroli lica kojima je određena kućna izolacija zbog novog virusa korona u Srpskoj, saopšteno je iz ovog ministarstva.

„Komunalna policija prilikom kontrole utvrđuje da li se lica nalaze na lokaciji na kojoj je određeno da budu u izolaciji, a za lice za koje komunalni policajac utvrdi da se ne nalazi na lokaciji određenoj u rješenju nadležnog zdravstvenog inspektora, preduzima mjere i radnje za koje je ovlašćena Zakonom o komunalnoj policiji“, navodi se u saopštenju.

Izvor InfoBijeljina


Pratite BijeljinaCaffe.info putem društvenih mreža Facebook i Instagram.