PROMJENA ZBOG KORONE Dva nova termina za trku “Banjaluka-Beograd”Međunarodna biciklistička trka “Beograd – Banjaluka” je pomjerena zbog pandemije korona virusa i biće održana početkom jula ili u septembru, potvrdio je direktor Vladimir Kuvalja.

Organizator je već uputio prijedloge Međunarodnoj biciklističkoj federaciji oko novih termina.

– Imamo želju da ne prekidamo tradiciju, ali moramo da mislimo na zdravlje. Naš prvi prijedlog je da održimo trku početkom jula, odmah nakon Trke kroz Srbiju koja i ove godine startuje u Istočnom Sarajevu. Rezervna opcija je septembar, pa ćemo vidjeti – rekao je Kuvalja.

Etape trke će najverovatnije ostati iste i voziće se Beograd – Bijeljina, Bijeljina – Vlasenica, Brčko – Teslić i Derventa – Banjaluka.

– Svjesni smo da je sport u drugom planu, ali sam poslije neformalnog kontakta sa resornim ministarstvom i čelnicima gradova spoznao njihovu veliku želju da završimo posao. Neodržavanje trke bio bi dupli poraz za nas. Ipak, vjerujem da će na kraju sve biti u redu i da ćemo ponovo biti dobri domaćini. Možda će i trka biti vjesnik novog početka i pobjede nad virusom – zaključio je Kuvalja.

Banjaluka će iduće godine biti domaćin granfondo svjetskog prvenstva u biciklizmu, a u maju ove godine trebalo je da bude domaćin kvalifikacione trke za prvenstvo u Vankuveru.

– Morali smo da pomjerimo i ovu trku koja je generalna proba. Novi termin je početak avgusta. Nismo željeli da preuzmemo nepotreban i neodgovoran rizik i dovedemo ljude iz svih krajeva svijeta u Srpsku. Bolje je da se strpimo – rekao je Kuvalja.

Izvor


Pratite BijeljinaCaffe.info putem društvenih mreža Facebook i Instagram.