Povećava se priliv građana na granične prelaze na teritoriji Srpske


Republički štab za vanredne situacije raspolaže informacijama o povećanom prilivu građana iz inostranstva na sedam graničnih prelaza na teritoriji Srpske, ali stroge mjere karantina i dalje ostaju, izjavio je načelnik štaba Milan Novitović.

Novitović je ukazao da svi građani Republike Srpske moraju da znaju da će na bilo kojem graničnom prelazu, da li je on na teritoriji Srpske ili Federacije BiH, provesti 24 časa, jer treba da dobiju rješenje o karantinu i mora ih policija sprovesti u lokalne, opštinske karantine.

– Nijednog trenutka nema mogućnosti da se to izbjegne – rekao je Novitović novinarima u Tesliću, nakon što se u evropskim zemljama ublažaju mjere u vezi sa sprečavanjem širenja virusa korona.

On je napomenuo da u saradnji sa nadležnima u Federaciji BiH treba da bude riješeno pitanje kretanja evidentiranih građana sa graničnih prelaza.

Novitović je istakao da se sve mjere sprovode u interesu zaštite zdravlja pojedinaca, odnosno građana Republike Srpske i da će tako ostati do kraja.

On je poručio da se u naredne dvije nedelje ne smije dozvoliti opuštanje kako se ne bi ugrozile aktivnosti realizovane u proteklih mjesec dana, koje su svi pozitivno ocijenili.

– Znači nema ublažavanja mjera. Čak moramo pojačati mjere predostrožnosti, pogotovo na licima koja ulaze na prostor Republike Srpske – rekao je Novitović.


Pratite BijeljinaCaffe.info putem društvenih mreža Facebook i Instagram.