Poslanik SNSD objasnila svoje prve simptome virusa korona (VIDEO)


Šefica Kluba poslanika SNSD u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Snježana Novaković Bursać koja se već nekoliko dana nalazi u karantinu u Studentskom domu “Nikola Tesla” u Banjaluci, nakon što je utvrđeno da je pozitivna na virus korona, objavila je video poruku u kojoj savjetuje građane zašto je bitno da ostanu u kućnoj izolaciji, te koje je prve simptome imala.

Ona je za Srpskainfo potvrdila da se trenutno osjeća dobro, ali iscrpljeno.

Bursaćeva ističe da je prve simptome virusa korona osjetila 23. marta, a dva dana kasnije je testirana i potvrđeno joj je da je pozitivna.

– Počelo je sa klasičnim, uobičajenim simptomima prehlade, kao što je grebanje u grlu i bol u mišićima, a kasnije se pojavila temperatura. Dan kasnije sam saznala da sam 14. marta bila u kontaktu sa osobom kod koje je u međuvremenu potvrđeno da je pozitivna na virus korona – ističe Bursaćeva.

S obzirom na to da je imala simptome i da je prethodno bila u kontaktu sa osobom pozitivnom na virus korona, kako ističe Bursaćeva, sljedeći korak joj je bio da ode na testiranje. Nakon što je testirana potvrđene su njene sumnje, a to je da je i ona pozitivna na korona virus.

Ona dodaje da je prije nego je osjetila prve simptome već uveliko bila u izolaciji čime je na neki način spriječila dalje širenje virusa korona.

– Prema dostupnim podacima ljudi mogu da šire virus dalje dan do dva prije pojave prvih simptoma. U mom slučaju to je od 20. do 21. marta kada sam već uveliko bila u izolaciji. To je još jedna potvrda zašto je bitno da budemo svi u kući tih 14 dana – poručila je Bursaćeva u video poruci.


Pratite BijeljinaCaffe.info putem društvenih mreža Facebook i Instagram.