PORUKA BRANKICE MIHAJLOVIĆ “Budite odgovorni, sport može da pričeka”Brankica Mihajlović, jedna od najbojih odbojkašica Srbije koja nastupa za Fenerbahče iz Istanbula trenutno se nalazi u izolaciji u ovom turskom gradu.

-U ovoj situaciji koja mnoge od nas nije zadesila nikada prije, moramo da se trudimo da budemo disciplinovani, da mislimo na sebe i budemo odgovorni prema drugima – poručila je iz Istanbula za Srpskainfo Brankica Mihajlović.

-Zadesilo nas je nešto što, barem ja, u posljednje vrijeme nisam doživjela. Svako se na svoj način bori, a trenutna situacija kod nas, barem što se takmičenja tiče, je takvo da je liga obustavljena, a ne znamo šta će se dogoditi u skorije vrijeme. Ne znamo da li je ovo nešto što će trajati tri nedelje ili će u roku od nekoliko dana biti donesena neka druga odluka u smislu da se liga prekine ili poništi, to zaista ne znam. Mi se svi nekako trudimo da poštujemo pravila, da ne izlazimo iz kuće, da budemo dobar primjer svima vama koji znate da je najbolji način da se zaštitite da ostanete u kući, da je to najbolje i za vas ali i za druge – poručila je Brankica koja kaže da je stanje na Bosforu slično kao i u ostalim djelovima svijeta.

-Stanje u Istanbulu je takvo da je većina lokala, kafića i restorana zatvoreno. Marketi i apoteke rade ali vidim da i na ulicama nema tolikog broja ljudi. Svi nekako pokušavaju da što bezbolnije prođu kroz ovu situaciju – dodala je ona.

Sve igračice se nalaze u izolaciji, u kontaktu su sa klubom i čekaju instrukcije za dalje ponašanje.

-Mislim da će sljedeći korak da budu testiranja na korona virus. Što se tiče nekog plana i programa u ovom vremenu izolacije mi moramo da se trudimo da budemo fizički aktivni, da u kući radimo neke vježbice kako bismo zadržali tonus mišića. U tom smislu radimo neke vežbe snage, ono što je moguće da se radi u malom prostoru ali prvenstveno je najbitnije da ostanemo kod kuće. Treba imati svijest o sebi i o drugim ljudima i pokazati veliku solidarnost. Nadam se da tako razmišljaju svi građani, kako ovdje u Istanbulu tako i u Srbiji i Republici Srpskoj – kaže Brankica.

Reprezentacija još bez plana

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije je aktuelni evropski i svjetski šampion, obezbjedila je i plasman na Olimpijske igre u Tokio. Iako se najveća svjetska smotra približila, još uvek nema informacija o nekim reprezentativnim aktivnostima.

Foto: Kijoshy Ota/EPA

-Nas trenutno ima zaista dosta ovde u Istanbulu, u tri kluba. Sa mnom u Feneru je i selektor Terzić, tu je i kondicini trener Vanja Banković. Stalno smo na vezi i zaista je dobro što se držimo zajedno i imamo ovde jedni druge. Ali što se tiče reprezentacije nemam ni ja ni niko drugi neke informacije jer nikada  do sada nismo bili u ovakvoj situaciji. Što se tiče reprezentativnih obaveza niko ništa ne zna. Sada je prioritet da da smo svi zdravi. Što se tiče sporta, može da pričeka malo jer zdravlje je na prvom mjestu – jasna je Mihajlovićeva.

Porodica i prijatelji

Iako je u izolaciji Brankica je u kontaktu sa porodicom i prijateljima.

-U kontaktu sam sa svojima. Što se tiče prijatelja u Beogradu su devojke koje su napustile svoje klubove iz Rumunije, Njemačke, Italije… one su u karantinu, pridržavaju se svih pravila koja su preporučena.  Njima je teško jer smo navikle da smo aktivne ali sve smo svesne važnosti toga. Moji su kući  u Brčkom, sve je u redu sa svima – kaže Brankica koja je još jednom apelovala na sve ljude na pokušaju što duže da se zadrže u izolaciji.

View this post on Instagram

🍀

A post shared by Brankica Mihajlovic (@brankicam12) on Nov 5, 2019 at 11:22am PST

-U Medijima se pominje koliko je bitno da se ostane kući. Najbolji primjer je Italija, čak i ja dobijam pozive i poruke, informacije da ljudi ne poštuju pravila. Mislim da tri nedelje nije mnogo, biće dana i za restorane i za kafiće. Mormo da probamo da se pridržavamo pravila koja su nam preporučena i da izađemo iz svega ovoga.  Sada svi moramo da mislimo na sebe i na druge – zaključila je Brankica Mihajlović.

Poslije povrede se vraćam jača

Pre nešto manje od dva mjeseca Brankica Mihajlović je doživjela povredu ruke, imala je operaciju, a sada se oporavlja.

-Poslije operacije sam bila jako dobro, ali sada kada sam počela sa terapijom, kada sam počela da pomjeram prst i radim sa svojim fizioterapetom u klubu, imam jake bolove iako se radi o prstu.  Bila je jako ozbiljna i teška operacija. Šest nedjelja je prošlo, osam nedelja je minimum da se vratim odbojci. Ja sam radila sve ono što je bitno u vezi sa kondicjom. Bia sam ja u ovakvim situacijiama, i na operacijama i sigurna sam da se vraćam još jača – optimista je Brankica Mihajlović.Izvor


Pratite BijeljinaCaffe.info putem društvenih mreža Facebook i Instagram.