“PONOSNI NA URAĐENO” Sloboda iz Novog Grada spremna za prvoligaško takmičenjeSloboda iz Novog Grada ima sve potrebne uslove za takmičenje u Prvoj ligi Republike Srpske, u koju je ušla odlukom rukovodstva Fudbalskog saveza Republike Srpske da se ovaj rang proširi na 16 timova.

Predsjednik kluba Mladen Bosančić kaže da je ponosan na sve što je uprava na čijem je čelu napravila za sedam mjesci.

– Došli smo u klub koji je bio na izdisaju, pred ispadanjem u treću ligu, zatekli smo blokiran račun sa 300.000 konvertibilnih maraka minusa, siromašan igrački kadar, isključenu struju i vodu na stadionu, prijetila nam je selidba u najniži rang u slučaju da tim ne otputuje na neko gostovanje. Sedam mjeseci kasnije napravili smo, slobodno mogu da kažem, čudo. Infrastruktura je popravljena, glavni teren zadovoljava kriterijume Premijer lige, ze tu licencu nedostaju samo reflektori. Kandidati smo da dobijemo reflektore od FS RS nakon što smo dobili teren sa vještačkom travom. Napravili smo ogroman posao, ponosni smo na to i na činjenicu da će se u Novom Gradu ponovo igrati prvoligaški fudbal – rekao je Bosančić i zatim dodao:

Foto: D. Basara/RAS Srbija

– Ne sumnjam da ćemo opravdati pozivnicu koju smo dobili i preostaje mi samo da se zahvalim predsjedniku FS RS Vici Zeljkoviću koji je prepoznao i nagradio naš rad.

U ekipu je stiglo šest novih igrača koji su se prema riječima trenera Duška Vraneševića sjajno uklopili i pokazali da će biti od velike koristi. Dresove Slobode zadužili su Stefan Trivan, Živko Bubić, Saša Stojnić, Dragan Arežina, Mateja Dodig i Mario Desnica.

– Svi znamo da je Sloboda klub sa ogromnom tradicijom i ona nas obavezuje da na svakom meču budemo maksimalno spremni. Mladi smo, imamo mladog trenera i vjerujem da ćemo mnogima pomrsiti račune. Imamo velika očekivanja, sjajno radimo na treninzima, pa ne bih isključio mogućnost da se umiješamo u borbu za am vrh tabele. Rudar Prijedor je glavni favorit, ali nikome ne možete oduzeti pravo da pobjeđuje i bude prvi – rekao je Desnica.

Ekipa iz Novog Grada je odigrala tri kontrolne utakmice u kojima je poražen od banjalučkog BSK-a i Rudar Prijedora sa istim rezultatom 1:2, dok je Kozaru savlasala sa 2:1. Planirane su još dvije utakmice, poslije otkazivanja susreta sa Jedinstvom iz Bihaća traži se rival s kojim će da se sastanu u narednih 4-5 dana, a generalna proba biće odigrana 1. avgusta protiv imenjaka iz Mrkonjić Grada.

Foto: Darko Basara/RAS Srbija

Trener Duško Vranešević je istakao da je zadovoljan adom ekipe, a očekuje još najmanje dva pojačanja.

– Mogu da budem zadovoljan, odigrali smo tri utakmice, čekaju nas još dvije i vjerujem da ćemo biti spremni za prvo kolo u kom igramo sa Slavijom. Zahvalili sko se nekim igračima koji nisu kvalitet za prvoligaški fudbal, a za sada smo doveli novih. Potrebna su nam još dva ili tri pijačanja, nedostaju nam golman i napadač, a bilo bi dobro kada bismo doveli još jednog veznog igrača. Ambocije su nam prije svega vezane za opstanak, liga će biti dosta izjednačena. Mnogo je novih klubova i nepoznanica, situacija j3 složena zbog korona virusa. Osim Rudar Prijedora nijedan klub se ne izdvaja po kvalitetu i vjerujem da će biti mnogo iznenađenja tokom sezone – rekao je Vranešević.

Čelnici Slobode već duže vrijeme pripremaju obilježavanje velikog jubileja – 110. rođendana kluba u Srpskoj i BiH koji nikada nije prestajao sa radom.

– Imamo potvrđene dolaske Crvene zvezde, Dinama i naravno banjalučkog Borca, našeg bratskog kluba koji svima u RS treba da bude primjer. Ipak, sačekaćemo da prođe ovo stanje sa korona virusom jer nema svrhe da organizujemo tako velike utakmice bez publike. Sačekaćemo da se smiri situacija kako bismo u našem gradu napravili nekoliko utakmica za pamćenje – istakao je direktor kluba Aleksandar Dodig.

Izvor


Pratite BijeljinaCaffe.info putem društvenih mreža Facebook i Instagram.