Pobuna u Barseloni zbog smanjenja plata


Čelnici Barselone razgovarali su sa kapitenima fudbalskog, košarkaškog i rukometnog tima u vezi sa smanjenjem plata tokom vanrednog stanja zbog korona virusa.

Košarkašku sekciju, čiji je trener Svetislav Pešić, predstavljao je 33-godišnji hrvatski centar Ante Tomić koji je sa svojim zamjenikom Pauom Ribasom razgovarao s generalnim direktorom kluba.

Međutim, sastanak nije najbolje prošao. Katalonski Mundo Deportivo piše da je došlo do mimoilaženja u stavovima između igrača i uprave te da španskom velikanu prijeti raspad.

Bivši igrač Barse i sadašnji generalni direktor Naćo Rodrigues sastao se s Tomićem i Ribasom kako bi im predložio drastično smanjenje plata do kraja sezone od čak 70 odsto važećeg ugovora.

Nakon sastanka Tomić i Ribas su razgovarali sa ostalim igračima i prenijeli im šta klub od njih traži.

Novinar Mundo Deportiva Hose Ignasio Uguet tvrdi da je prijedlog uprave razbijesnio veliki dio igrača. Neki od njih su poručili da će zatražiti raskid ugovora ako prijedlog bude prihvaćen.

Španski dnevnik piše da je klub dao rok do srijede da se izjasne oko ove teme kako bi nove mjere mogle stupiti na snagu u narednih 48 sati.
Barselona je ove sezone uložila u košarkaški tim rekordnih 50 miliona evra, između ostalih, stigla je NBA zvijezda Nikola Mirotić.

“Barselona sada ne prima nikakve prihode pa je uprava prisiljena da donese ovu mjeru. Plata će se smanjiti samo profesionalnim sportistima, ali ne i ostalim zaposlenima u klubu”, rekao je izvor iz kluba novinaru Mundo Deportiva.

Prvenstva su zaustavljena do daljnjeg pa nema prihoda od ulaznica i TV prava, a zatvoreni su i Barselonin muzej, najposjećeniji u Kataloniji, kao i prodavnice dresova i suvenira.

Pandemija korona virusa je sve veća u Španiji, zaraženo je više od 40.000 ljudi, a umrlo skoro 3.000, čime je ova zemlja poslije Italije najpogođenija u Evropi, a četvrta u svijetu.

Brojne kompanije u Kataloniji, ali i cijeloj Španiji, najavile su brojna otpuštanja dok je 47.000.000 ljudi u kućnoj izolaciji.

Španija je zabranila ulazak u zemlju stranim turistima, zatvoreni su hoteli, hosteli i plaže.

Izvor


Pratite BijeljinaCaffe.info putem društvenih mreža Facebook i Instagram.