Plasido Domingo hitno prebačen u bolnicu – Virus korona


Najpoznatiji operski pjevač, Plasido Domingo (77) hitno je prebačen u bolnicu nakon što se njegovo zdravstveno stanje pogoršalo, samo nedjelju dana nakon što je saznao da je obolio od opasnog korona virusa.

Plasidu se naglo slošilo, a kako bi bio pod stalnom kontrolom ljekara, on boravi u bolnici u poznantom meksičkom ljetovalištu Akapulko.

Pjevač je trentno u stabilnom stanju, a uspio je da prebrodi najkritičniju fazu virusa i sada se uspješno oporavlja, pišu španski mediji.

“Ostaće u bolnici sve dok ljekari budu smatrali da je to potrebno”, izjavio je neimenovani čovjek iz njegovog tima.

Plasido je prve simptome dobio 13. marta, samo dva dana nakon leta za Meksiko, a prije samo nedjelju dana on se oglasio i putem društvenih mreža otkrio da je obolio od Covida-19.

“Osjećam da je moja dužnost da saopštim da je test pokazao da sam pozitivan na korona virus. Moja porodica i ja smo u samoizolaciji i ostaćemo onoliko vremena koliko bude potrebno.Trenutno se svi dobro osjećamo. Osjetio sam simptome karakteristične za korona virus, temperaturu i kašalj, odlučio sam da se testiram i test je bio pozitivan”, poručio je tada pjevač svojim prijateljima na društvenoj mreži.

(Telegraf.rs)Izvor


Pratite BijeljinaCaffe.info putem društvenih mreža Facebook i Instagram.