Pala vrijednost bh. fudbalera


Za pet miliona pala je cijena Miralema Pjanića na novoažuriranoj listi Transfermarkta, internet platforme koja se bavi procjenama vrijednosti transfera fudbalera.

Međutim, veznjak Juventusa i dalje je najskuplji reprezentativac Bosne i Hercegovine s ukupno 65 miliona evra. Prati ga kapiten Rome i bh. tima Edin Džeko, čija je vrijednost ostala na prethodnom nivou od 14 miliona evra. Pretpostavlja se da je na pad cijena značajno uticao globalni svjetski problem sa pandemijom virusa korona, a čije se posljedice ponajviše osjete upravo u Italiji. Cijena je značajno pala i golmanu Milana Asmiru Begoviću i fudbaleru engleskog Šefild junajteda Muhamedu Bešiću za po dva miliona i sada vrijede po tri miliona evra.

Na drugoj strani cijena je najviše porasla Edinu Višći. Fudbaler turskog Basaksehira je skuplji za milion evra i sada je treći najvredniji bh. igrač sa vrijednosti od 13 miliona evra. Porasla je cijena i Denija Miloševića za 300.000 evra. Igrač Konjaspora tako je s ukupnom svotom od 2,3 miliona evra prestigao Tonija Šunjića i ušao na listu deset najskupljih “zmajeva”.

U top deset listi najskupljih fudbalskih reprezentativaca Bosne i Hercegovine nalaze se: Miralem Pjanić (Juventus) 65 miliona evra, Edin Džeko (Roma) 14, Edin Višća (Basaksehir) 13, Amer Gojak (Dinamo Zagreb) 7, Gojko Cimirot (Standard) 5,5, Ermin Bičakčić (Hofenhajm) 3,5, Asmir Begović (Milan) 3, Muhamed Bešić (Šefild junajted) 3, Smail Prevljak (Eupen) 2,5 i Deni Milošević (Konjaspor) 2,3.

Izvor


Pratite BijeljinaCaffe.info putem društvenih mreža Facebook i Instagram.