Odustaje se od Doma učenika – Evo gdje će se nalaziti karantinski kamp u Bijeljini


Odluka da se oni koji je budu poštovali mjere o samoizolaciji sprovedu u karantin na teritoriji Bijeljine donesena je, ali su postojale određene nedoumice oko lokacije gdje će se karantin nalaziti.

Na prethodnoj sjednici Štaba za vanredne situacije, gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić je izjavio da će kao karantin služiti Dom učenika u Bijeljini, koji će se u tu svrhu i adaptirati.

Međutim, već sljedećeg dana je stigao dopis iz Ministarstva prosvjete Republike Srpske koji je negirao da su domovi učenika adekvatni za tu svrhu, posebno spomenuvši i Dom učenika u Bijeljini.

Na današnjoj sjednici gradskog Štaba za vanredne situacije u Bijeljini Mićić je obznanio da će se “karantin za neposlušne”, odnosni za one koji ne poštuju izrečene mjere samoizolacije, praviti u okviru kasarne u Bijeljini.

“Pošto nam je rečeno da je Dom učenika predviđen za druge namjene, mi smo donijeli odluku da karantinski kamp bude napravljen u kasarni u Bijeljini. Njime će upravljati, ispred lokalne zajednice Predrag Petričević, ispred Doma zdravlja Mladen Grujićić i Milan Nešković ispred policije”, rekao je Mićić.

U Bijeljini je, prema današnjim podacima, 1190 lica pod stručnim nadzorom u samoizolaciji. Komunalna policija je izvršila 113 kontrola ljudi kojima je izrečena mjera samoizolacije, a 10 ih nije nađeno na mjestu gdje su trebali da budu, i protiv njih će biti preduzete odgovarajuće mjere.

 

NoviGlas


Pratite BijeljinaCaffe.info putem društvenih mreža Facebook i Instagram.