Od koronavirusa u Srbiji preminule još tri osobe, broj zaraženih popeo se 741


 

Prema posljednjim podacima Ministrastva zdravlja Republike Srbije trenutno je u ovoj zemlji registrovano 741 potvrđenih slučajeva koronavirusa.

Prema posljednjim podacima Ministrastva zdravlja Republike Srbije trenutno je u ovoj zemlji registrovano 741 potvrđenih slučajeva koronavirusa.

U posljednja 24 sata testirani su uzorci 376 osoba od kojih je 82 pozitivno i 294 negativno na novi koronavirus.

U nacionalnoj referentnoj laboratorija Instituta Toplak testirano je ukupno 2462 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Od posljednjeg izvještaja preminule su još tri osobe.

“Od posljednjeg izvještaja desila su se još tri smrtna ishoda. U Kliničkom centru Vojvodine preminuo je pacijent rođen 1958. godine, koji je bolovao od hipertenzije i gojaznosti i koji je imao hronično oboljenje bubrega. U bolničkom centru Dragiša Mišović preminule su dve žene, jedna žena 1938. godište i 1934 godište”, kazali su iz Ministarstva zdravlja Republike Srbije.

Ukupan broj smrtnih ishoda koji se mogu dovesti u vezu s koronavirusom je 13.

Podsjećamo, u Srbiji je i dalje na snazi vandredno stanje, a najvažnije mjere koje stanovništvo ove zemlje mora poštivati jeste zabrana izlaska starijim osobama od 65 godina i policijski sat u periodu od 17 sati do 5 sati. VIkendom od 15 sati. Osim toga izlazak poslije 20 sati više nije dozvoljen ni vlasnicima pasa.

Izvor


Pratite BijeljinaCaffe.info putem društvenih mreža Facebook i Instagram.