Novi slučajevi zaraze korona virusom u RS


Po jedna osoba iz Zvornika, Šekovića i Milića pozitivna je na virus korona, saopštio je komandant zvorničkog Gradskog štaba za vanredne situacije Zoran Stevanović.

Stevanović je naveo da je riječ o pacijentima koji su nedavno imali intervencije u Medicinskom centru “Bajer”, bivšem Centru za srce u Tuzli, u kojem se prije nekoliko dana pojavila infekcija virusom korona.

Stevanović je dodao da će biti odmah organizovano evidentiranje neposrednih kontakata i njihovo testiranje.

On je poručio da nema mjesta panici, ali da oprez mora biti podignut na najviši nivo, bez izlazaka iz kuća i bez kontakata, da bi bilo što manje zaraženih.

Infektolog u Opštoj bolnici Zvornik Pero Pajkanović precizirao je da je riječ o tri muškarca istih godina (63) i da su srčani bolesnici.

“Sva tri lica su zadovoljavajućeg kliničkog statusa i trenutno ne zahtijevaju bolničko liječenje. NJihovo stanje će se pratiti, a po potrebi biće smješteni u Opštu bolnicu”, rekao je Pajkanović.

On je dodao da je drugi važan element zbrinjavanja kod pojave virusa korona da se pronađu sve osobe koje su imale kontakt sa zaraženim licima i dodao da je to već preduzeto.

“U narednih nekoliko časova imaćemo adrese svih neposrednih kontakata. Večeras će od njih biti uzeti brisevi i odmah proslijeđeni u Institut za javno zdravlje Banjaluka na analizu”, rekao je Pajkanović, dodajući da će istovremeno biti traženi i sekundarni kontakti i shodno tome preduzimane dalje mjere.

On je naglasio da su sva tri pacijenta relativno dobrog opšteg stanja imajući u vidu intervenciju koja im je urađena i da proteklih dana nije bilo potrebe za intervencijom zdravstvene službe ili nadležnog ljekara.


Pratite BijeljinaCaffe.info putem društvenih mreža Facebook i Instagram.