“Noć muzeja” 14. novembra


​BANJALUKA – Predstavnici Muzeja savremene umjetnosti RS iz Banjaluke obavijestili su javnost da su primili zvaničnu informaciju od Ministarstva kulture i komunikacija Francuske (glavnog organizatora manifestacije “Evropska noć muzeja”) u kojoj je navedeno da će se zbog svjetske pandemije virusa korona ova manifestacija, umjesto 16. maja, održati 14. novembra 2020. godine.

Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske i ove godine počeo je sa pripremom programa za realizaciju “Noći muzeja”, koja bi u svom petnaestom izdanju imala bogat i raznovrstan vizuelni i muzički program namijenjen publici svih generacija.

Sve dogovorene aktivnosti biće preusmjerene na novembar 2020. godine kako ova popularna manifestacija ne bi izgubila na svom značaju i atraktivnosti.

“Evropska noć muzeja” organizuje se od 2005. godine pod pokroviteljstvom Savjeta Evrope i UNESCO-a, a vezana je za Međunarodni dan muzeja, koji se obilježava 18. maja, koji je ustanovljen od strane IKOM-a i svake godine fokusiran na različitu muzejsku temu.

Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske obilježavanju ove evropske manifestacije priključio se 2006. godine, a jedina godina u kojoj ova manifestacija nije održana jeste 2014. godina, kada je Republika Srpska proglasila vanrednu situaciju uzrokovanu katastrofalnim poplavama.

 Izvor


Pratite BijeljinaCaffe.info putem društvenih mreža Facebook i Instagram.