NEUTJEŠNI PRIJATELJI Bjeković u šoku, Milijaš zaplakao zbog AntićaRadomir Antić i Nenad Bjeković su svašta prošli zajedno. Najprije su bili saigrači u prvom timu Partizana, potom je Antara bio pomoćnik Bjekoviću kada je on bio šef stručnog štaba crno-bijelih.

Iako je put Antića kasnije odveo u inostranstvo, Tursku, Englesku pa Španiju, u kojoj je praktično i živio do posljednjeg dana, ostali su veliki prijatelji.

– Ne znam šta je ovo, pobogu! Strašno. Toliko dobrih ljudi odlazi. Navuklo se tmurno nebo nad Partizanom, koliko je u ovih nekoliko dana partizanovaca otišlo. Mučno. Radomir i ja smo rođeni tri kilometra jedan od drugog, on u Žitištu, ja u Lazarevu. Gotovo u isto vrijeme smo i došli u Partizan – kaže Bjeković za Blic.

Mnogo su prošli zajedno Antić i Bjeković.

– Igrali smo zajedno, sarađivali smo na terenu odlično. Uvijek smo bili dobri između sebe. Kasnije, kada sam postao prvi trener, uzeo sam ga za pomoćnika. Odmah se vidjelo da je izrazito talentovan za trenerski posao. Ma, šta ima za njega posebno da se priča. Pogledajte mu samo biografiju. Koga je sve čovek trenirao… Ja sam toliko iznenađen da i dalje ne vjerujem. Nisam ni znao da je bio bolestan. Ovo je šok. Šok, šok i šok.

Bjeković je danas izgubio još jednog velikog prijatelja, sa kojim je imao kumovske veze. Preminuo je dugogodišnji predsednik Teniskog kluba Partizan Dušan Grujić.

– Sa Duletom sam bio sjajan drugar. Toliko smo se godina znali. I on ode. Obojica u jednom danu. Dule, pa Radomir. Veliki udarci su ovo za mene – zaključio je Bjeković.

Foto: DUŠAN MILENKOVIĆ / RAS SRBIJA

Bivši reprezentativac a sad pomoćni trener u Crvenoj zvezdi Nenad Milijaš je od Antića naučio mnogo. I mnogo ga je volio. Toliko da je, kada je čuo da je njegov omiljeni “Mister” preminuo – briznuo u plač.

– Potresen sam. Ovo je tuga za sve. Bio mi je bukvalno drugi otac. Teško mi je da pričam sad, iskreno… Takav čovek se rijetko rađa poručio je Milijaš i – više nije imao snage da govori.

Izvor


Pratite BijeljinaCaffe.info putem društvenih mreža Facebook i Instagram.