“NEĆEMO U TOKIO NA IZLET” Jelena Bruks u izolaciji razmišlja o odgođenim Olimpijskim igramaKapiten ženske košarkaške reprezentacije Srbije Jelena Bruks koja nastupa za mađarski Šopron trenutno se nalazi u ovom istoimenom gradu. Zbog korona virusa sezona je prekunuta, a s obzirom na činjenicu da su otkazane i Olimpijske igre u Tokiju ova sjajna košarkašica po svemu sudeći će imati ljeto sa manje obaveza.

Bruks priznaje da trenutno ne razmišlja o odbrani medalje na Olimpijkim igrama u Tokiju.

-U ovom trenutku ne razmišljamo o nekom velikom uspjehu u Tokiju, ima još mnogo vremena, ali znam da tamo nećemo ići samo da vidimo taj grad nego da ostavimo što bolji utisak kao što smo uradile u Riju – rekla je kapiten Srbije Jelena Bruks.

Govoreći o odluci da se Olimpijske igre pomjere za narednu godinu Bruks je istakla da je to dobra odluka koja ide u korist sporta ali da u ovom trenutku ne razmišlja o medalji.

-Ta odluka o odgađanju Olimpijskih igara bila je očekivana, nemamo razloga da se lažemo i zavaravamo. Ogroman broj sportista na jednom mestu bi bio  veliki rizik i zbog toga je to pametna odluka. Mislim da  većini sportista možda i prijati da odmori jedno ljeto,  nama će prijati sigurno jer izlazimo iz povreda, iz napornih sezona i trebaće nam vremena da se psihički i fizički odmorimo kako bismo bile što spremije da odradimo Olimpijske igre onako kako treba – rekla je Jelena Bruks i dodala:

-Iskreno ne razmišljamo u ovom momentu o medalji, da se Olimpijske igre održavaju u ovog ljeta, možda bismo mislili u tom pravcu. Imamo mnogo vremena,  još jedna cijela klupska sezona je ispred nas i sigurno je mnogo rano. Najbitnije je da sve budemo zdrave i da nemamo nikakvih problema.  Ne želimo da pričamo o medalji ali isto tako ne želimo da idemo na Olimpijske igre samo da bismo vidjele Tokio. Želimo da ostavimo lijep utisak kao što je to bilo u Riju, a da li će to biti dovoljno ostaje da se vidi – rekla je kapiten košarkaške reprezentacije Srbije.

Iako su Olimpijske igre odgođene Jelena se redovno čuje sa savim saigračicama iz reprezentacije.

-Sa svima se čujem, sa Sašom Čađo posebno,  ona mi je kuma, za nju sam posebno vezana. Čula sam se sa svima, posebno kada je trajao taj proces zatvaranja granica. Košarkaški savez Srbije svima je izašao u suset, bili su na raspolaganju svima ako bude trebala pomoć. Svi su kod kuće, trude se da poštuju pravila, da bi se ovo što prije završio, da se ne desi kao što je to bio slučaj u Italiji, Španiji, Francuskoj i drugim zemljama – istakla je Bruks.

Kao i svi sportisti i Jelena Bruks trenutno je u situaciji da mnogo vremena provodi u kući sa porodicom, a trenutno se nalazi u Mađarskoj.

-Ja živim u manjem mjestu, u Šopronu i iskreno mi se zanimamo za vrijeme ove izolacije. Meni sin ima godinu dana i 24 časa dnevno imamo zanimaciju. Teško je ali snalazimo se, u ovom trenutku slažemo lego kockicee i nalazimo način da ubijemo vreme – istakla je Bruks.

Što se tiče klupskih obaveza u Šopronu, Jelena kaže da ih nema trenutno i da je sezona završena.

– Nakon što je FIBA odlučila da je kraj, oni su nam rekli da odmorimo nedjelju dana jer imamo ugovor do kad traje sezona. Rečeno nam je da će sala biti otvorena za treninge ali onda se i ekipa osula. Naše dve srpkinje otišle kućama, neke igračice takođe a onda kako je situacija počela da bude ozbiljnija sve aktivnosti su prekinute.  Što se tiče grada Šoprona, ja i kada je normalno stanje poslije šest ne vidim mnogo ljudi.  Sada prošetam po naselju, ne vidim da ima mnogo ljudi, u prodavnicama nema gužvi, kupujem sve što mi treba. Ne znam kakvo je stanje u Budmpešti, ali ovdje  je sve ok. Imaju samo jedno pravilo od 9 do 12 časova stariji ljudi idu u prodavnicu – objasnila je Jelana Bruks

Trening nakon porođaja – nikad više!

Kapiten reprezentacije Srbije ostaće zapamćena u svetu sporta po tome što se odmah nakon porođaja priključila pripremama reprezentacije sa kojom je kasnije osvojila srebrenu medalju na Evropskom prvenstvu.

Foto: RAS Srbija

-Sve se to brzo desilo, ja sam to imala planirano , htjela sam da to isteram pošto poto i hvala Bogu nisam imala nikakvih problema tokom priprema niti bilo kakvih posledica. Sve saigračice su mi izašle u susret kao i košarkaški savez. Svi su bili uključeni u to da nama, mojoj porodici bude dobro jer je u tom periodu i moj suprug bio sa nama.  Bilo je fizički i psihički teško tako da i da se opet stvore uslovi za to ne bih to ponovo uradila. To je bilo jednom, uspelo je završilo se dobro, sa srebrnom medaljom u Beogradu ali definitovno tako nešto ne bih ponovila – priznala je Jelena Bruks.Izvor


Pratite BijeljinaCaffe.info putem društvenih mreža Facebook i Instagram.