Napio se sa Delijama, dobio i majicu


Da ne mora uvijek da bude netrpeljivosti, neprijatnih scena i zle krvi između Srba i Hrvata dokazuje i vrlo simpatična priča, u kojoj je glavni akter poznati hrvatski košarkaš.

Riječ je o Krunoslavu Simonu, trenutno igraču Anadolu Efesa, koji je imao vrlo zanimljiv susret sa pojedinim viđenijim Delijama u jednom beogradskom klubu posle gostovanja Lokomotive Kubanj u Beogradu u 1. kolu Evrolige sada već davne 2013. godine.

Hrvat je iskoristio dolazak u Beograd da isproba čari noćnog života srpske prijestonice, a desilo se da bude na istom mjestu sa pojedinim pristalicama Zvezde, i to sa nekim poznatim navijačima.

Iako bi mnogi sada pomislili da bi to moglo da znači i neke neprijatne scene, bilo je potpuno suprotno. Među njima je odnos bio prijateljski, a Simon je čak i insistirao da plati ceh poslije popijenih pića. Zajedno su se provodili do ranih jutarnjih časova, a čak je bilo i šaljivih pjesama “http://feedproxy.google.com/”Kruno, Cigane”http://feedproxy.google.com/”, a hrvatski košarkaš je dobio na poklon i navijačku majicu.

Simon je ponovio izlazak u Beogradu već u Top 16 Evrolige fazi iste sezone, ali je tada igrao protiv Partizana. Za razliku od duela sa Zvezdom, kada je ubacio svega četiri poena, protiv crno-bijelih je bio najefikasniji u svom timu i sa 18 poena predvodio je Lokomotivu do trijumfa u Beogradu.

Reprezentativac Hrvatske, iako bi mu u domovini to neko zamjerio, nikada nije krio da javno hvali navijače Zvezde, a takođe ne bi imao nikakvih problema da zaigra za crveno-bijele.

“Nije tajna da je u Beogradu uvijek fenomenalna atmosfera, i bio sam puno puta tamo. I kad sam igrao u Zagrebu, i protiv Zvezde i protiv Partizana. Uvijek mi je bilo lijepo u Beogradu, uvek je lijepo vratiti se tu. Teško je sada o tome govoriti da li bi bih igrao, ali ja stvarno sa tim ne bih imao nikakvih problema, ali znate kakva je situacija, da je to ozbiljnija priča malo. Ali kažem, nikad ne reci nikad”, rekao je tada Simon, a prenosi “Telegraf”.

Takođe, imao je i sjajne izjave o Srbima i ističe da uvijek izlazi zajedno s nima pošto je s njima u ekipi.

“Mi smo nova generacija, mi smo uvijek zajedno, izlazimo zajedno, pričamo isti jezik. U bilo kom timu gdje sam igrao bio je bar jedan srpski igrač i o njima mogu da govorim samo najljepše stvari”, zaključio je Simon.

Inače, Krunoslav Simon je deset godina (2002-2012) nosio dres KK Zagreba, te je dosta puta gostovao u Beogradu, pa je sigurno da njegovo mišljenje o Srbima i navijačima Zvezde nije preko noći donijeto.

Poslije Zagreba, njegov naredni klub bila je Unikaha, gdje se zadržao samo jednu sezonu (2012-2013), da bi potom u Lokomotivi Kubanj (2013-2015) i Armaniju iz Milana (2015-2017) proveo po dvije sezone. Od 2017. godine je član Anadolu Efesa.

Izvor


Pratite BijeljinaCaffe.info putem društvenih mreža Facebook i Instagram.