Mašinovođa pokušao lokomotivom udariti u brod koji je pretvoren u bolnicuMašinovođa je u Los Angelesu optužen da je pokušao lokomotivom pri punoj brzini udariti u bolnilki brod američke mornarice koji je pretvoren u bolnicu.

Mašinovođa je u Los Angelesu optužen da je pokušao lokomotivom pri punoj brzini udariti u bolnilki brod američke mornarice koji je pretvoren u bolnicu.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Eduardo Moreno iz San Pedra je optužen nakon što je upravljajući lokomotivomp ri punoj brzini uzrokovao iskakanje iz šina u namjeri da udari u brod američke mornarice koji služi kao bolnica za osobe zaražene koronavirusom. On je vlastima priznao da je namjerno uzrokovao incident jer je želio “probuditi” Amerikance i ukazati na “zavjeru vlade”.

Lokomotiva je probila nekoliko čeličnih i betonskih barijera, ali na kraju nije udarila u brod nego ju je zaustavila ograda načinjena od lanaca.

Moreno je policiji rekao da se odlučio na ovakav potez jer mu je brod Mercy “sumnjiv” te da je umiješan u neke zavjere. On tvrdi da taj brod nema funkciju o kojoj se govori kao i da je osjetio obavezu da “probudi ljude”. Sada se ovaj 44-godišnji muškarac suočava s maksimalnom kaznom od 20 godina u federalnom zatvoru.

Izvor


Pratite BijeljinaCaffe.info putem društvenih mreža Facebook i Instagram.