Krše se mjere zabrane napuštanja mjesta prebivališta


Kršila se i odluka o napuštanju mjesta prebivališta koja je trajala od juče u podne do večeras u 18 časova.

Samo juče je bilo 57 onih koji je nisu ispoštovali pa su, shodno tome, i sankcionisani – moraće da plate od 500 do 1.500 maraka. Koliko je lica danas prekršilo odredbu, MUP će da saopšti sutra. Patrole su bile raspoređene na svim linijama razgraničenja između lokalnih zajednica. Sve su pomno pratili i na potezu između Banja Luke i Laktaša.

“Policijski službenici policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Banjaluka prvenstveno vrše kontrolu saobraćaja u cilju poštovanja naloženih mjera izolacije. Takođe policijski službenici vrše kontrolu saobraćaja u cilju poštovanja naloženih mjera prelaska iz jedne opštine u drugu, odnosno iz opštine boravišta i prebivališta. U slučaju da lica ne poštuju naložene mjere isti se sankcionišu u skladu sa zakonom”, rekao je Radomir Broćeta, pomoćnik komandira Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Banjaluka.

Iz Policijske uprave poručuju građanima da poštuju mjere jer tako neće bitii sankcionisani.

Zabrana kretanja iz mjesta prebivališta ne odnosi se na one građane kojima je poslodavac izdao potrvdu o potrebi kretanja radi obavljanja radnih obaveza, niti na one građane kojima je MUP RS izdalo dozvolu za radi opravdanih razloga, a u skladu sa zakonom.

Proteklog dana građani nisu kršili samo mjeru zabrane kretanja iz mjesta prebivališta. Kršili su i policijski čas, a i svi stariji od 65 godina nisu ostali u svojim kućama. Takvih je bilo 37, po podacima MUP-a. Evidentirano je i jedno kršenje izrečene mjere izolacije, uz uručenje prekršajnog naloga.


Pratite BijeljinaCaffe.info putem društvenih mreža Facebook i Instagram.