Kako je Antić portugalskog fudbalera vratio iz penzije


Paulo Futre, čuveni portuglaski fudbaler, prisjetio se trenutka kada je zbog Radomira Antića odlučio da se vrati iz penzije.

Futre se povukao u decembru 1997. godine zbog problema s desnim kolenom i krenuo je da radi kao ambasador Atletiko Madrida.

Portugalac je imao naviku da gleda treninge “jorgandžija” i u aprilu nije ni sanjao da će ponovo obući kopačke i dres.

Predsjednik LaLige ne očekuje nastavak prije kraja maja

“Svakog četvrtka sam gledao trening koji je uglavnom bio otvorenog tipa, što znači da su navijači mogli da gledaju. Sjdio sam na klupi, želeo sam da izbjegnem gužvu na tribinama, i bio sam punog stomaka jer sam tek završio ručak”, sjeća se Futre u kolumni za “Mundo Deportivo” i dodaje:

“Palim cigaru kada ono prilazi mi Antić i kaže mi: ‘Slušaj, plan je bio da na trening dođu neki klinci iz omladinske škole, međutim oni će stići tek za sat vremena. Ne mogu da čekam toliko, potreban mi je igrač za rezervni tim. Ajde obuci trenerku i izađi na teren’. Na to mu odgovaram: ‘Mister, pun mi je stomak, nisam trenirao mjesecima, nemojte to da mi radite”http://feedproxy.google.com/”.

To nije bilo dovoljno uvjerljivo da Antić odustane i Futre je prihvatio da odradi trening.

“Rezerve uvijek hoće da pobjede prvi tim, ali sam ih sve upozorio da neću mnogo trčati, da mi ne dodaju loptu i da ne pomisle da mi uklizaju. Ali, kako sam uvijek bio takmičarski nastrojen… Čim sam pipnuo loptu moje noge su bile uzbuđene i postigao sam dva gola za 20 minuta. Navijači su krenuli da skandariju moje ime. Bio sam mrtav, jedva sam disao. Čim smo došli u svlačionicu Antić mi je rekao da me želi u timu. Sljedećeg dana mediji su odmah počeli da pišu kako se magija vratila na Kalderon”.

Futre je prihvatio ponudu Antića i do kraja sezone odigrao je deset utakmica za Atletiko Madrid.

“Bio je to romantični povratak. Pokušao sam kasnije u Japanu, ali nije išlo. Ali, ne žalim. Ne možete da zamislite kakav je osjećaj bio ponovo igrati na Visente Kalderonu. Počivajte u miru, Mister”.

Radomir Antić, proslavljeni srpski trener, preminuo je u ponedjeljak šestog aprila u 72. godini života.

(B92)

Izvor


Pratite BijeljinaCaffe.info putem društvenih mreža Facebook i Instagram.