Juventus znao da je Rugani zaražen, ćutali da bi odigrali meč sa Interom? – Virus Korona


Nova afera potresa Italiju! Djevojka zaraženog fudbalera Juventusa iznijela je u javnost žestoke optužbe na račun kluba iz Torina.

Danijele Rugani je bio prvi fudbaler zaražen korona virusom u Seriji A, a njegova djevojka Mikela Persiko iznijela je žestoke optužbe na račun čelnika Juventusa.

Odmah nakon toga prekinuto je prvenstvo Italije, ubrzo su to pratile i ostale evropske lige, UEFA je pomjerila utakmice Lige šampiona i Lige Evrope.

Međutim, sada se pojavila druga informacija da je “stara dama” znala da je Rugani zaražen i da je to prikrila kako bi odigrala meč sa Interom i tako “zasjela” na prvo mjesto tabele!

Kako prenosi „Gazeta delo sport“ Rugani je testiran 8. marta na dan meča između Juventusa i Intera. Iako su rezultati stigli isti dan.

“Danijele se bio vratio kući sa treninga, nije se dobro osjećao, imao je temperaturu i obavijestio je tim da će prenoćiti na drugom mjestu. Probudio se i osjećao bolje, a klub je ipak odlučio da ga testira na COVID-19. Znam sigurno da je uradio test u nedjelju (8. mart), a da sam ja 16. marta”, ispričala je Mikela Persiko u intervjuu za italijanske medije.

Ljudi iz Juventusa odgovorili su na ovu optužbu smatrajući je lažnom, jer su, po njihovim riječima, rezultati testa stigli tek 11. marta i da je klub odmah nakon toga obavijestio javnost o tome.

(Kurir)

Izvor


Pratite BijeljinaCaffe.info putem društvenih mreža Facebook i Instagram.