Japanski premijer: Možda ćemo morati odgoditi Olimpijske igre – Virus Korona


Japanski premijer Šinzo Abe izjavio je da će se Olimpijske igre u Tokiju 2020. možda morati odgoditi zbog pandemije virusa korona.

Govoreći pred japanskim parlamentom, Abe je rekao da će, ako to bude teško izvodljivo, morati odgoditi Olimpijske igre u Tokiju zbog, kakao je kazao, davanja prioriteta zdravlju sportista, javila je novinska agencija Kyodo.

Abe je naglasio da će konačnu odluku o tome donijeti Međunarodni olimpijski komitet (IOC), iako za sada oni smatraju da otkazivanje nije opcija.

U međuvremenu, Kanadski olimpijski komitet objavio je da neće slati svoje sportiste na Olimpijske igre u Tokio ako se ne odgode na godinu dana.

U jučerašnjem saopštenju IOC-a istaknuto je kako je održana video konferencija na kojoj se razgovaralo o mogućim scenarijima za Olimpijske igre u Tokiju zbog pandemije korona virusa.

Između ostalog, istaknuto je kako još nema govora o otkazivanju, a odluka o tome da li će se igre odgoditi ili ne biće donešena u roku od četiri sedmice, u skladu s razvojem događaja oko pandemije virusa korona.

Izvor


Pratite BijeljinaCaffe.info putem društvenih mreža Facebook i Instagram.