Jadno, čude se što ne navijam za BiH


Bh. košarkaš Jusuf Nurkić prozvao je ministra zdravlja Republike Srpske Alena Šeranića.

Centar Portland Trejlblejzersa prokomentarisao je izjavu ministra, koji je rekao da u Federaciji ima 29 zaraženih osoba virusom korona, a devet u Republici Srpskoj te istakao da je RS sa Federacijom BiH postigla dogovor da će “svakog dana u turnusu od po jednog sata zaražene osobe biti sprovedene prema Federaciji”.

“Čije državljanstvo imaš ministre moj, ti i politika niste dobar spoj, al’ šta te briga, dok je ovaca veliki broj, važno je da punom parom radi stranački stroj”, napisao je Nurkić u stihu.

Reagovao je i Igor Dodik, predsjednik Košarkaškog kluba Igokea.

“I poslije se čude što ne navijam za BiH. Kad imaš nekog u reprezentaciji poput Jusufa jednostavno te je sramota. U ovakvoj situaciji pokazivati da nekog mrziš. Jadno”, napisao je Dodik.

Dan kasnije, Nurkić je nastavio gdje je stao veče ranije, odgovorivši Dodiku na Twitteru:

“Igore dragi, reprezentacija za koju navijaš ti vjerujem da sama sebe mrzi. Zato slobodno ne navijaj za BiH, mada su tužni oni koji za domovinu svoju nemaju lijep stih”.

Poslije ove poruke, košarkaš je i dalje pisao Dodiku, ali u stihovima:

“A ko koga mrzi ovdje, ti ili ja, pogledaj u ogledalo i kazaće ti se istina sva, a ako ogledalu ne vjeruješ, vidi šta kaže crna lista, ona će ti reći jel ti savjest čista”.Izvor


Pratite BijeljinaCaffe.info putem društvenih mreža Facebook i Instagram.