Iz Sarajeva poletio avion za London sa 31 stranim državljaninom


Sa Aerodroma Sarajevo jutros je poletio avion prema Londonu čime je realizovan prvi dio humanitanog leta Podgorica – Sarajevo – London.

Sa Aerodroma Sarajevo jutros je poletio avion prema Londonu čime je realizovan prvi dio humanitanog leta Podgorica – Sarajevo – London.

Ovaj let se realizira u skladu sa odlukom Vijeća ministara BiH koja je jučer donesena.

Kako saznajemo, na letu za London je na JGP Međunarodni aerodrom Sarajevo izvršena granična kontrola za 31 stranog državljanina i to za 21 američka, jednog libijskog, pet britanska, jednog mađarskog, jednog kanadskog te jednog bh. državljanina. Na letu izPodgorice nije bilo putnika.

Vijeće ministara BiH jučer je na vanrednoj telefonskoj sjednici donijelo Odluku o privremenom otvaranju međunarodnog graničnog prijelaza u zračnom saobraćaju za promet putnika – Međunarodni aerodrom Sarajevo, radi povratka državljana Bosne i Hercegovine iz Londona.

Kako je rečeno, lista putnika će biti dostavljena nadležnim organima BiH prije polijetanja aviona, a repatrijacija će biti izvršena 9. aprila 2020. godine međunarodnim avionskim letom London – Sarajevo – Podgorica – Sarajevo – London.

Putnici, koji će biti iskrcani na aerodromu u Sarajevu, obavezni su pridržavati se svih uputstava i naredbi nadležnih organa Bosne i Hercegovine (graničnih, epidemioloških i zdravstvenih službi) i poštivati ih. U povratku će biti izvršeno prebacivanje državljana SAD-a na relaciji Sarajevo – London.

Izvor


Pratite BijeljinaCaffe.info putem društvenih mreža Facebook i Instagram.