Ispovijest najstarijeg Srbina koji je pobijedio koronu: Danima nisam znao gdje sam


Dušan Petrović (81) iz Valjeva prije dva dana izašao iz KBC „Dragiša Mišović“, odakle se svojoj kući vratio živ i zdrav.

Deka koji je zagazio u devetu deceniju života Dušan Petrović (81) iz Valjeva najstariji je građanin Srbije koji se izliječio od koronavirusa!

Petrović je prije dva dana, sa još dvojicom Valjevaca, pušten sa bolničkog liječenja, nakon što je ustanovljeno da su ozdravili. On je za Kurir rekao da je nakon 16 dana bolničkog liječenja konačno došao kući, kao i da je presrećan što je u svojim godinama uspio da pobijedi ovaj opaki virus.

– I ljekari se dive kako sam se držao i kako sam se tako brzo oporavio! Ja sam jedno dva-tri dana osjećao malaksalost i 14. marta sam primljen u bolnicu u Valjevu, a narednog dana sam prebačen na Infektivnu kliniku u Beogradu. Od 19. marta sam u KBC „Dragiša Mišović“. Od 24. marta nisam primao nikakvu terapiju, bio sam dobro. Vjerujte mi da ne znam kako sam se zarazio, dosta sam šetao gradom i onda sam osjetio malaksalost – prisjetio se Petrović.

On kaže da se raduje što je posljednji test pokazao da je negativan, kao i da je dobro što niko iz njegove porodice nema simptome ovog virusa. – Djeca i unuci su se uplašili za mene, oni su svi dobro, hvala bogu. Kad sam saznao da sam pozitivan, uplašio sam se s obzirom na moje godine, kako i ne bih. Bio sam pribran i svjestan da može da se desi i jedno i drugo. Meni je 81 godina i moglo je biti i jedno i drugo – ispričao je najstariji Srbin koji je pobijedio koronu i nastavio:

– Od simptoma sam imao malaksalost, zaboravnost, nekoliko dana nisam znao ni gdje sam, ni koji je dan, ali se to popravilo. Inače, nisam imao hronična oboljenja, starački. Bio sam zdrav. U bolnici mi je jedna internistkinja rekla da imam zapaljenje pluća, ali mislim da nisam imao. Nisam bio na respiratoru, pet dana sam bio na kiseoniku, ali se nisam predao, borio sam se, svi ljekari su se čudili kako sam se brzo oporavio!

Petrović navodi i da je KBC „Dragiša Mišović“ vrhunska ustanova, a osoblje za desetku. – Svi su srećni što sam se oporavio. Presrećan sam i ja, noćima u bolnici nisam mogao da spavam, sada sam se konačno naspavao, juče sam se probudio u pola 12! – naveo je Petrović.


Pratite BijeljinaCaffe.info putem društvenih mreža Facebook i Instagram.