Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske donirano 2.000 vizira


Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske danas je donirano 2.000 vizira namijenjenih za potrebe prevencije i suzbijanja širenja epidemije virusa korona.

Vizire su donirale dvije firme, Lec iz Laktaša i Telding iz Banjaluke, u saradnji sa Područnom privrednom komorom Banjaluka.

Vizire su, u ime ove dvije firme, uručili Aleksandar Јokić i Dušan Tepić koji su tom prilikom rekli su da im pravljenje vizira nije osnovna djelatnost, ali da su, shvativši kolika je važnost u ovom trenutku da zdravstveni radnici imaju odgovarajuću zaštitnu opremu, u vrlo kratkom vremenu, prilagodili svoju proizvodnju i počeli da prave vizire.

Vršilac dužnosti direktora Instituta Branislav Zeljković zahvalio se privrednicima u svoje, i u ime svih onih kojima će viziri biti isporučeni, i istakao da je od velikog značaja za kompletno zdravstvo kada i građani pomognu svojim idejama i inovativnošću.

Viziri će nakon odluke Republičkog štaba za vanredne situacije Vlade Republike Srpske biti raspoređeni zdravstvenim ustanovama širom Republike Srpske.


Pratite BijeljinaCaffe.info putem društvenih mreža Facebook i Instagram.