GRADSKI ŠTAB U BIJELJINI USVOJIO NOVE NAREDBE Zabranjeno okupljanje u parku, izletištima i vikend naseljima


Gradski štab za vanredne situacije je na današnjoj sjednici, između ostalog, usvojio i nove naredbe.

Izdata je NAREDBA o zabrani okupljanja na javnim mjestima na području grada Bijeljina u cilju provođenja vanrednih mjera za sprječavanje i suzbijanje zaraznih bolesti, te zaštite i spasavanja stanovništva.

Neke od odluka su:

1. Zadužuje se Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske – Policijska uprava Bijeljina da vrši kontrolu lica koja se pojavljuju na prostoru ispred Kvantaške pijace.

2. Zabranjuje se okupljanje na javnim mjestima na teritoriji grada Bijeljina i to: u Gradskom parku, izletištima i vikend naseljima na području Grada Bijeljina i kod teretana na otvorenom od 03.04.2020. godine. Nadzor nad sprovođenjem ove Naredbe vršiće Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske – Policijska uprava Bijeljina.

3. Preporučuje se trgovinskim centrima, apotekama i bankama da utorkom i petkom u periodu od 07:00 do 10:00 časova pružaju usluge isključivo licima sa navršenih 65 i više godina života, uz pridržavanje svih mjera zaštite koje se odnose na dezinfekciju, socijalno rastojanje i boravak u prostoriji do 3 lica, u cilju zaštite zdravlja tih lica, a licima mlađim od 65 godina života se preporučuje da u navedenom periodu ne obavljaju kupovinu i ne obavljaju poslove u bankama.


Pratite BijeljinaCaffe.info putem društvenih mreža Facebook i Instagram.