Građevince u Bijeljini ne ometa virus korona


Uprkos pandemiji virusa korona, koja je zaustavila rad brojnih preduzeća na području Bijeljine, građevinci odolijevaju ovoj pošasti i nastavljaju da grade već započete i planirane stambeno – poslovne objekte.

Na gradilištima, kažu za CAPITAL predstavnici bijeljinskih građevinskih firmi,  maksimalno se poštuju propisane mjere zaštite od širenja koronavirusa, socijalna udajenost, higijenske mjere, koristi se zaštitna oprema, rukavice, maske.

Na jednom od gradilišta, čiji je investitor preduzeće „Mihajlović invest“, uveliko se radi i ikorištava lijepo vrijeme.

“U Bijeljini više investitora trenutno gradi dvadesetak stambeno – poslovnih objekata i to je dobro u situaciji kada se suočavamo sa već izraženim ekonomskim posljedicama pandemije koronavirusa. Što se nas tiče, gradimo na pet lokacija, ukupno 184 stana i 2.300 metara kvadratnih poslovnog prostora. Što je najvažnije, osamdeset odsto stanova prodamo tokom izgradnje, jer kupaca za stanove još uvijek ima. Okvirna cijena je oko 1.850 KM za kvadrat. Kupci su prepoznali naš kvalitet i to je ono što i nas pokreće i motiviše”, ističu iz uprave „Mihajlović investa“.

Dodaju da su u protekle dvije godine investirali oko 20 miliona KM u stambeno – poslovne objekte, a osim lokalnog tržišta, namjeravaju se širiti i na područje Zlatibora i Jahrine.

I Mitar Gajić, vlasnik preduzeća „Tehnika inženjering“, kaže da je ovo preduzeće na prvo mjesto stavilo zdravlje radnika i njihovu egzistencijalnu sigurnost, pa tek onda gradnju.

“Manje se radi i gradi, rastu troškovi, trenutno nema priliva sredstava, ali se nadamo da ćemo ove nepovoljne okolnosti uspješno prevazići”, kaže Gajić.


Pratite BijeljinaCaffe.info putem društvenih mreža Facebook i Instagram.